ANNONCE

Penge tilbage i skat er ikke nødvendigvis en god nyhed

16. august 2018 10:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Skal du have penge tilbage i skat, betyder det, at du har betalt for meget i skat i året, der er gået. Du finder du af, om du skal have penge tilbage i skat, når du modtager din årsopgørelse.

Hvornår får man penge tilbage i skat? Det gør man, når Skat udbetaler dem, hvilket sker efter, at årsopgørelsen er gjort tilgængelig for danskerne. Pengene bliver gjort tilgængelige på din NemKonto, og i bedste fald, skal du ikke gøre noget, for at få dine penge tilbage i skat.

Det sker dog, at pengene ikke bliver udbetalt. Skat.dk skriver, at der er flere forskellige mulige årsager til, at du ikke får dine penge udbetalt, nogle rummer gode nyheder, andre dårlige.

Blandt de gode nyheder er, at du står til at få så mange penge tilbage i skat, at beløbet overskrider 100.000 kroner. I sådanne tilfælde bliver sagen undersøgt for at få vished over, at du virkelig skal have så mange penge tilbage. Blandt de dårlige nyheder er, at du, eller din ægtefælle har gæld til det offentlige. Det kan eksempelvis være retskat fra året før, og det forhold skal bringes i orden, før du får dine penge udbetalt.

Penge tilbage i skat behøver ikke være en god nyhed

I bund og grund er penge, du skal have tilbage fra Skat, penge, du har betalt for meget i skat. Med andre ord er det ikke nødvendigvis en god nyhed, at du skal have penge tilbage i Skat. Skat.dk skriver, at du fra november hvert år kan se din forskudsopgørelse for året, der kommer. Her kan du ændre i de forhold, der kan være årsag til, at du i sidste ende har betalt for meget eller for lidt i skat.

Fakta

Du har ansvar for at informere om disse fradrag og indtægter på din årsopgørelse:

Skat.dk skriver, at du selv skal opdatere og udfylde oplysninger om en række indtægter og fradrag, du er blevet berørt af i løbet af et år. Der er tale om følgende fradrag:

Håndværkerfradrag (servicefradrag)

Kørselsfradrag (befordringsfradrag)

Aktier og andre værdipapirer

Indtægter fra deleøkonomi (fx udlejning af bolig, bil mv.)

Børnebidrag

Kost og logi og dobbelt husførelse

Arbejdstøj, faglitteratur, kurser m.m.

Ægtefællebidrag

Hvis din indtægt ændrer sig, hvis du stifter gæld eller får længere eller kortere vej til arbejde, vil det muligvis få indflydelse på, om du skal have penge tilbage i skat. Du finder ud af, om du skal have penge tilbage i skat, i marts måned. Herefter bliver pengene udbetalt.

Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til Skat, der har ansatte klar på telefon 72 22 28 28.

Fakta

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu