Pengetank hælder seks milliarder i vindmøller

8. februar 2013 14:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pengetank hælder seks milliarder i vindmøller
Billede mangler

750 millioner kroner. Det er, hvad PKA vil investere i en ny tysk vindmøllepark, og dermed tager pensionskassen endnu et skridt hen imod sit mål om at skrue op for investeringerne i vind. Samlet set forventer PKA at hælde hele seks milliarder kroner i den grønne energiform, skriver Børsen.

 

PKAs administrerende direktør Peter Damgaard Jensen forklarer, at pensionskassen nu vil se ud over landets grænser, når det gælder investeringer i vindmølleparker.

“Vi er parate til at fordoble vores investeringer i vindmølleprojekter, så vi når op på seks milliarder kroner ud af vores samlede formue på 200 milliarder kroner,” siger han ifølge Børsen og tilføjer:

“Det er første gang, vi investerer i vindmøller uden for Danmark.”

PKA har allerede investeret i den store møllepark ved Anholt, og den er ikke alene blandt pensionsselskaberne om at se den vej, når det gælder om at få en fornuftig forrentning af kundernes penge. Også andre pensionskasser satser på grøn energi.

Og det giver faktisk mening, mener Sydbank-analytiker Jacob Pedersen. Han peger på, at pensionskasserne går efter et afkast på mellem fem og syv procent over 30 år, og det kan være svært at finde med de lave rentesatser, der præger statsobligationsmarkedet.

Derfor mener analytikeren, at vindmølleinvesteringerne “passer perfekt” til pensionskasserne, skriver Børsen.

Industriens Pension investerer lige som PKA 750 millioner i den kommende tyske vindmøllepark, der hedder Butendiek Offshore Wind Park og kommer til at huse 80 Siemens-møller med en samlet kapacitet på 288 megawatt. Parken skal stå klar i 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu