ANNONCE

Penkowa efter dom: KU jagter mig

7. august 2012 17:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Penkowa efter dom: KU jagter mig
Billede mangler

Hjerneforsker Milena Penkowa reagerer skarpt på nyheden om, at hun måske snart bliver nødt til at strege både sin ph.d. og doktorgrad fra CV’et.
Ledelsen på Københavns Universitet offentliggjorde tirsdag en rapport fra et internationalt forskerpanel, der har fundet klare tegn på snyd og uredelighed i dele af Penkowas forskning.
– Som jeg tidligere har sagt, er der ingen tvivl om, at utilsigtede fejl kan være sket undervejs, siden jeg i 1993 begyndte at arbejde i laboratoriet, og det skal jeg være den første til at beklage dybt, skriver hun i en kommentar.
– “Bevidst uredelighed” er derimod en ganske anden sag, og det har jeg aldrig begået.
Hun kritiserer KU’s fremgangsmåde i sagen og mener, at universitet bruger rapporten til at legitimere jagten på flere fejl.
– Det er derfor min opfattelse, at KU har brug for at udvise handlekraft og derfor bruger panelets rapport til at fortsætte jagten på fejl i min forskning, skriver Milena Penkowa.
Der er fundet tegn på snyd og uredelighed i forskningen i 15 af Penkowas videnskabelige artikler, hvilket nu får Københavns Universitet til at se på muligheden for at fratage hjerneforskeren hendes doktorgrad og ph.d.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu