ANNONCE

Pensionsbranchen skrotter privat efterløn

11. januar 2012 07:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pensionsbranchen skrotter privat efterløn
Billede mangler

Når tusindvis af danskere snart hæver deres opsparede efterlønspenge, får de ikke mulighed for at rykke dem over i en privat efterlønsordning.
For bare et år siden meldte de private pensionsselskaberne ellers, at de ville arbejde på at få lov at tilbyde private efterlønsordninger. Men nu har de opgivet tanken, skriver Ugebrevet A4.
Det handler mest sandsynligt om, at pensionsbranchen ikke kan få øje på den samme økonomisk gevinst ved efterlønsmilliarderne som tidligere, vurderer eksperter over for ugebrevet.
“Jeg tror, det er fordi, hver enkel har en relativt lille sum sparret op på efterløn, omkring en 50.000 kroner eller mindre, og det er meget ulejlighed at bukke sig efter,” siger den uafhængige pensionsrådgiver Jørgen Svendsen fra rådgivningsfirmaet Sejer og Svendsen til Newspaq.
Han understreger, at de ældre, der typisk har sparret større summer op, med fordel kan beholde ordningen, mens de unge, som ikke længere er omfattet af ordningen, ikke har fået mange penge på kontoen.
Dertil kommer, at pensionsbranchen havde et økonomisk rædselsår i 2011.
Alligevel kan det godt være, at de danskere, som mister retten til efterløn, kan se frem til en privat ordning alligevel, forklarer den uafhængige pensionsrådgiver.
“Jeg vil tro, at måske bankerne vil kunne finde på at spørge kunderne, om de skal tage sig af de her penge,” siger Jørgen Svendsen, der vurderer at eksempelvis, at netbankerne vil udnytte dette marked.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu