Pensionskunder betaler dyrt i lokalbanker

12. marts 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pensionskunder betaler dyrt i lokalbanker
Billede mangler

Det er et dyrt valg at tegne en pensionsordning via et af de lokale pengeinstitutter, der bruger det fælles pensionsselskab Letpension. Ifølge dagbladet Børsen er omkostningerne nemlig blandt de absolut højeste i markedet og mere end dobbelt så høje som i PFA, der i øvrigt leverer selve pensionsforvaltningen til Letpension.

 

De voldsomme ekstraomkostninger, som ifølge rådgivningsvirksomheden Bedstpension løber op i 10.000 kroner årligt for en typisk kunde, forklares med rådgivningen i banken. Mens en kunde i PFA betaler 8.666 kroner årligt med en opsparing på 1 million kroner og en årlig indbetaling på 50.000 kroner, så betaler samme kunde i Letpension 18.411 kroner.

Søren Andersen fra rådgivningsvirksomheden Invensure mener ikke, at rådgivningen i bankerne er merprisen værd:

»I virkeligheden ville jeg føle mig mindre tryg ved at få rådgivning af en bankmedarbejder, som ikke arbejder med de problemstillinger, som ligger i den type pensionsordninger, som vi snakker om her,« siger han til Børsen.

Privatkunder kan ikke gå direkte til PFA, men også i forhold til andre private udbydere af pension ligger Letpension i toppen af prislisten. Ifølge Bedstpensions beregninger ligger Letpensions priser årligt 7.911 kroner over Topdanmarks priser og 5.843 kroner over Skandias priser.

Letpension brugers af  flere end 100 lokale pengeinstitutter, og Spar Nords direktør John Lundsgaard sidder i bestyrelsen og siger til Børsen:

»Vi er opmærksomme på, at vi vil blive opfattet som et fordyrende led. Som privatperson kan man ikke i dag gå ind og blive kunde i PFA. Det kræver en virksomhedsordning, men fordi der er denne opmærksomhed på det, og for at være konkurrencedygtige, så har vi faktisk været meget opmærksomme på det, og derfor kommer det bag på mig, at der er så markant en forskel. Det kan jeg ikke forstå.«

Lønnen til Letpensions adm. direktør Niels Tørslev følger med det høje omkostningsniveau for kunderne. Ifølge Børsen er den på 5,8 millioner kroner årligt, og den ligger dermed helt i toppen af pensionsbranchen kun overgået af cheflønnen i PFA og ATP, der er langt større virksomheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu