Pensionsomlægninger skaber kaos

2. marts 2013 01:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pensionsomlægninger skaber kaos
Billede mangler

En af danmarkshistoriens største pensionsomlægninger stiller mange danske pensionsopsparere i en usikker situation, skriver Jyllands-Posten.

 

I en begrænset periode kan kapitalpensioner omlægges til en helt ny pension under navnet alderspension, men der er så stor forvirring, om hvordan omlægningen skal håndteres blandt pensionsselskaberne, at kunderne får en vidt forskellig behandling.

Eksperter taler om kaotiske tilstande, og det kan koste dyrt, hvis man tager en forkert beslutning.

»Det er håbløst at finde ud af, hvad man som privatperson skal gøre. Pensionssystemet er blevet endnu mere uoverskueligt,« siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Morten Bruun Pedersen til avisen.

Privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin er enig.

»Som minimum burde man i branchen have fundet en fælles måde at gøre det på,« siger Kim Valentin, der er direktør i Finanshuset i Fredensborg.

Folketinget besluttede sidste år at aflive den populære kapitalpension.

I denne uge forlængede regeringen fristen for en omlægning til udgangen af 2014.

Hvis man lægger sin pension om, er der en skatterabat på 2,7 procentpoint. Kapitalpension beskattes med 40 procent ved udbetalingen. Hvis man ændrer den til en aldersopsparing slipper man med 37,3 procent, som dog skal betales nu.

Skatterabatten kan ende med at blive dyr, hvis ikke kunderne ser sig for.

Man risikerer at tabe den såkaldte ydelsesgaranti, som mange har. I Danica kan man beholde den i modsætning til Nordea Liv og Pension.

Hos PFA og AP Pension er der forvirring om kapitalpensioner overhovedet kan omlægges.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu