Per Clausen forstår baglandets frustration

25. marts 2012 14:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Per Clausen forstår baglandets frustration
Billede mangler

Enhedslisten rasler nu med sablen forud for de kommede forhandlinger om en reform af bl.a. skat og førtidspension/fleksjob.
Partiets hovedbestyrelse truer direkte regeringen med at trække støtten til finansloven.
Flere medlemmer vil ifølge Politiken ikke lade partiet give deres stemmer, hvis regeringen gør alvor af at indgå flere planlagte forlig med de borgerlige partier.
Og truslen om at stemme nej til næste finanslov er reel nok, siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.
“Det er klart, at hvis regeringen laver en række forlig med de borgerlige partier med et dårligt indhold, så gør det finanslovsforhandlingerne sværere end de ellers ville være,” siger gruppeformand Per Clausen til Newpaq.
Enhedslistens folketingsmedlemmer skal have hovedbestyrelsens godkendelse, hvis de skal stemme for finansloven.
Det er dog endnu for tidligt at sige, om Enhedslisten vil sige nej til finansloven for 2013, siger Per Clausen.
“Foreløbig er det blevet ved snakken om at lave aftaler med de borgerlige bortset fra den energiaftale, som vi selv var med i,” siger Per Clausen, der dog godt forstår baglandets frustrationer.
“Jeg tror, at mange er frustrerede over, at man har fået det indtryk, at regeringen er meget optaget af at lave aftaler med de borgerlige om en politik, som man godt kan frygte bliver højreorienteret i en grad, som man ikke havde forventet,” siger han og kalder samtidig regeringens taktik for “farlig”.
“Det er ikke nogen god ide at lave al det politiske arbejde med de borgerlige og så forvente, at vi redder regeringen i forbindelse med en finanslovsforhandling,” siger Per Clausen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu