Per Stig Møller fik allerede i i 2004 indrettet rygerum

9. marts 2012 19:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Per Stig Møller fik allerede i i 2004 indrettet rygerum
Billede mangler

Da det kom frem, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde fået en rygekabine installeret for skatteborgernes penge, mente De Konservatives politiske ordfører Benedikte Kiær, at det var meget forkert.
 
Og da fødevareminister Mette Gjerskov (S) fik installeret rygekabine i sit ministerium, var det ifølge Benedikte Kiær “forargeligt” og “typisk socialdemokratisk”
 
Men nu viser det sig, at De Konservatives egen udenrigsminister, Per Stig Møller, faktisk også fik en skattefinansieret omgåelse af et rygeforbud, da Udenrigsministeriet i 2004 var tidligt ude og indførte rygeforbud.
 
Der var ikke tale om en rygekabine, men det var stadig skatteborgerne, der betalte. Det skriver B.T.
“Der sker det, at da Udenrigsministeriet som de første indførte rygebegrænsning i 2004, foreslog direktøren, at jeg fik opsat en foldevæg ind til mit sidekontor, så det kunne bruges som rygerum. Jeg kunne jo ikke tage de udenlandske gæster med ned på gangene for at ryge, og heller ikke udendørs langs kanalen,” forklarer Per Stig Møller til avisen.
 
Han afviser over for B.T. at det skete på eget ønske.
“Nej, det var systemets initiativ, jeg bad ikke om det. Det handlede om at kunne pleje landets interesser. Men jeg brugte det selvfølgelig også selvom der ikke var gæster med,” siger Per Stig Møller videre til avisen.
 
Men den tidligere udenrigsminister ønsker ikke at gå Venstres Lars Løkke Rasmussens fodspor ved at betale de skattebetalte udgifter tilbage.
“Nej, det har jeg bestemt ikke. Det var ikke mit ønske, det var systemets initiativ,” siger Per Stig Møller og understreger, at man ikke skal underkende, at det ofte var nemmere at tale med udenlandske delegationer, når han havde dem på tomandshånd i rygerummet.
Kilde: B.T
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu