»Periode uden skandaler« øger tilliden til Hjemmeværnet

12. februar 2013 16:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Periode uden skandaler« øger tilliden til Hjemmeværnet
Billede mangler

Det afspejler en »rolig periode uden skandaler« i Hjemmeværnet, at der ifølge en ny rundspørge er udbredt og stigende tillid hos danskerne til den frivillige organisation med 67 år på bagen.

 

SSådan lyder vurderingen af en af landets førende kommunikationseksperter, Henrik Byager, der minder om, at Hjemmeværnet i en ikke så fjern fortid havde store problemer med sit image.

»For nogle år tilbage var der en del debat og kritik af Hjemmeværnet om nogle uheldige episoder omkring våben, tyverier og folk, der havde uheldig adfærd. Men i de senere år har der været ro omkring Hjemmeværnet, og så synker man tilbage til den grundlæggende sympati og opbakning til, at det er en del af vores Forsvar,« siger han.

Rundspørgen, der er foretaget af SFI Survey, viser, at 77 procent af 2.057 svarpersoner har enten »tillid« eller »stor tillid« til Hjemmeværnet, mens den tilsvarende procentandel i 2004 var 63.

Trods stigende opbakning deler Hjemmeværnet fortsat danskerne, understreger Henrik Byager.

»Der er de forsvarspositive, som er glade for det etablerede forsvar og denne halvcivile gren af det, som Hjemmeværnet jo er. Og blandt de forsvarskritiske har Hjemmeværnet gennem tiden været genstand for både kritik og hån – hvad er det for nogle mænd, der render rundt og leger krig i weekenden, og hvorfor i alverden skal vi bruge penge på dem, er der blevet spurgt,« siger Henrik Byager.

I Hjemmeværnet glæder den civile chef, Jens Hald, sig over den stigende støtte.

»Undersøgelsen udtrykker jo meget tydeligt, at danskerne mener, at vores frivillige yder et væsentligt og troværdigt bidrag til samfundet«, siger Jens Hald.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu