Pernille Skipper er ny nummer et i Enhedslisten

11. april 2013 17:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pernille Skipper er ny nummer et i Enhedslisten
Billede mangler

Enhedslistens største profil og stemmesluger ved folketingsvalget i 2011, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), er blevet overhalet på partiets interne liste over, hvem der skal være folketingskandidater ved næste valg.

 

En urafstemning blandt partiets medlemmer har afgjort, at retsordfører Pernille Skipper (Ø) skal være Enhedslistens spidskandidat ved næste folketingsvalg.

Pernille Skipper får på førstepladsen 977 stemmer, mens Johanne Schmidt-Nielsen på andenpladsen opnår 923 stemmer.

1.539 medlemmer af Enhedslisten har peget på deres ti foretrukne kandidater, og her løber de to kvinder altså med flest stemmer.

Nummer tre og fire på listen er folketingsmedlemmerne Christian Juhl og Stine Brix, som opnår henholdsvis 870 og 771 stemmer.

Nummer fem er Søren Søndergaard, der er nuværende medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Han har tidligere annonceret, at han vil stille op for Enhedslisten ved næste folketingsvalg.

På de efterfølgende pladser kommer øvrige folketingsmedlemmer som Rosa Lund, Nikolaj Villumsen og Henning Hyllested, mens det er værd at notere sig, at partiets politiske rådgiver, Pelle Dragsted, kommer ind på en syvendeplads med 576 stemmer.

Enhedslisten afholder årsmøde 26.-28. april.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu