ANNONCE

Person fundet død: Turistmål lukket

22. juli 2020 12:02 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Mere end 300.000 mennesker besøger stedet hvert år, men nu er stedet altså lukket foreløbigt.

Person fundet død: Turistmål lukket
Prædikestolen kan ses året rundt - her ses det i vintermånederne. Den imponerende klippe findes i Lysefjord. Arkivfoto: Martin Adler/Scanpix

Hvis du har set nærmere på rejser til Norge, så har du nok stiftet bekendtskab med den efterhånden verdenskendte Prædikestol, som er et plateau, der er omkring 25 meter i bredden og 25 meter dybt.

Men hvis du havde visioner om at besøge stedet, så kan det godt være, at du skal ændre dine ferieplaner. Norsk politi har nemlig lukket attraktionen på ubestemt tid, da der er fundet en død person i området.

Tirsdag eftermiddag var første gang, at norsk politi i samarbejde med frivillige forsøgte at hente den afdøde person fra området, men dette er altså ikke lykkedes. Og derfor betyder det altså, at politiet onsdag har spærret området, når de gør et nyt forsøg.

– Det er på grund af sikkerheden til de som eventuelt har tænkt sig at besøge stedet. En redningshelikopter kommer til at hænge i luften i nærheden af plateauet, og vi vil ikke have folk deroppe, siger operationsleder John Ask i Sørvest politidistrikt til NTB ifølge Aftenposten.

John Ask forklarer i samme interview, at det er en operation, der vil tage lang tid, fordi det er vanskeligt at komme frem til den afdøde.

Prædikestolen befinder sig mere end 600 meter over jorden og der var i 2019 mere end 300.000 mennesker, der besøgte stedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu