ANNONCE

Person skadet i eksplosions-angreb

7. august 2019 10:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

På en pressebriefing oplyser Københavns Politi onsdag, at en person er kommet til skade i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Onsdag formiddag oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi, at en person har henvendt sig på skadestuen med skader, der stammer fra fragmenter efter det kraftige eksplosionsangreb mod Skattestyrelsens kontor ved Nordhavn Station. Vedkommende befandt sig nær stationen, da eksplosionen skete og blev i den forbindelse ramt.

Den oplysning kom frem i begyndelsen af en pressebriefing klokken 10, hvor politiet samtidig fastholder den umiddelbare konklusion, at der er tale om et bevidst angreb med det formål at skade andre – dog sandsynligvis ikke personer.

Samtidig er der indledt en efterforskning af en eventuel gerningsmand. Der er ingen anholdte i sagen.

– Det er for tidligt at sige noget om gerningsmand og motiv. Det er også for tidligt at sige noget om, hvad der har forårsaget eksplosionen, siger Jørgen Bergen Skov.

Politiet kan desuden hverken be- eller afkræfte, at der kun har været tale om en enkelt eksplosion.

Ødelagt facade

Politiet er onsdag formiddag stadig på stedet, der ligner en scene fra en film.

Københavns Politi har natten igennem været til stede ved Skattestyrelsens bygning, og der har blandt andre været efterforskere og bombehunde, og der er foretaget en række tekniske undersøgelser og fundet spor i sagen. Det er dog endnu for tidligt at konkludere noget på baggrund af disse.

Eksplosionen har ødelagt en stor del af facaden på bygningen. To personer befandt sig i bygningen, da eksplosionen skete. De er ikke kommet til skade. Alle med viden i sagen bedes kontakte politiet på telefonnummer 114.

– Det kan godt være, man ikke tænker, man har set nogen, der så mistænkelige ud, men vi vil gerne tale med folk, så vi kan afgøre, hvad der var mistænkeligt, siger Jørgen Bergen Skov.

Appellen retter sig blandt andet mod passagerer i og omkring tre busser, 8A, 3A og 37, som holdt ved Nordhavn Station cirka klokken 22.15. Den gælder også beboere, som var ude på de nærliggende gader i tidsrummet fra klokken 21.45 og 22.30. Politiet vil gerne tale med alle, lyder det fra Jørgen Bergen Skov.

Minder fra fortiden

I forbindelse med medieomtalen af sagen er der dukket oplysninger op om en lignende eksplosion, der ramte selv samme bygning på selv samme dato tilbage i 2003. Den sammenhæng er politiet også opmærksom på og har fulgt.

Men på pressemødet oplyser Bergen Skov, at Københavns Politi allerede har været i kontakt med en person, der var mistænkt i den forbindelse, og han har således redegjort for sin færden tirsdag aften. Politiet vurderer derfor foreløbig, at der ikke er en sammenhæng.

– Indtil videre er der tale om et tilfælde, siger politichefen.

Naboer: Rystende

I nærheden af Nordhavn Station bor der flere mennesker. Naboer fortæller således til Ritzau, at de hørte et voldsomt brag, og vinduerne klirrede, da eksplosionen blev udløst klokken cirka 22.15 og raserede bygningens vinduer og tag.

– Vi var lige kommet hjem, og så hørte vi et kæmpe brag, fortæller Bente Larsen om eksplosionen. Hun bor omtrent 700 meter fra Skattestyrelsens bygning, som ligger på Østbanegade ved Nordhavn Station.

– Vinduerne klirrede, og man tænkte da, om det var en krysantemumbombe. Men det var kraftigere end det, fortæller Bente Larsen.

Helen Munch, som også bor tæt på Skattestyrelsens bygning, fortæller, at hun fik et chok, da eksplosionen skete.

– Det lød simpelthen, som en bygning der styrtede sammen. Så vi havde hjertet oppe i halsen og styrtede ud på altanen. Og så var der en stor støvsky, som hurtigt forsvandt, og så blev der meget stille. Der er tit nogen, som smider kanonslag. Men du kunne godt høre, at det her ikke var et kanonslag, det var meget højt, og vinduerne klirrede, fortæller hun.

Ifølge Helen Munch gik der omkring fem minutter, før hun hørte udrykning.

– Jeg var egentlig rimeligt rolig, fordi der ikke var nogen, som skreg eller råbte, siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu