ANNONCE

Pesticider fundet i frugt

7. januar 2021 21:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Stoffet chlorpyrifos er fundet i frugterne i pomelofrugter i Danmark.

Der er fundet pesticidrester i frugt solgt i hele landet.

Det er kaldt tilbage (Se i galleriet over artiklen hvilken. Her kan du også se en række frugter og grøntsager, som Forbrugerrådet Tænk anbefaler at købe dansk og økologisk, for netop at undgå sprøjtemidler og pesticider).

Det er stoffet chlorpyrifos, der er fundet i frugterne.

(Læs mere om de tilbagekaldte frugter længere ned i artiklen).

“En risikovurdering foretaget af DTU Fødevareinstituttet for Fødevarestyrelsen har konkluderet, at indholdet af pesticidet chlorpyrifos ikke kan udelukke en sundhedsmæssig risiko”, skriver Fødevarestyrelsen.

Et EU-forbud, som skal forhindre salg og import af frugt og grønt med rester af sprøjtemidlerne chlorpyrifos og chlorpyrifosmethyl i hele EU, blev vedtaget i februar 2020.

– Vi skal ikke tillade sprøjtemidler, der udgør en risiko for forbrugerne, og jeg er meget tilfreds med, at vi med det her forbud får beskyttet både danske og europæiske borgere, sagde daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) i den forbindelse.

Lande uden for EU kan fortsat anvende stofferne til insektbekæmpelse. Men beslutningen om et EU-forbud gør det ulovligt at importere frugt og grønt med rester af de to stoffer.

Det er firmaet Eurofrugt A/S, der tilbagekalder et parti pomelofrugter. De har EAN-stregkode nummer 8713807008590.

Frugterne er solgt i: Coop.dk/MAD, Dagli’Brugsen, Fakta butikker, Irmas butikker, Kvicklys butikker, SuperBrugsens butikker samt Coop 365.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu