PET-agent jagtede mistænkelig varevogn: Det er han nu dømt for

11. oktober 2018 06:34 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En PET-mand tog sagen i egen hånd og jagtede en varevogn, han så køre over for rødt. Det blev han tirsdag dømt for.

PET-agent jagtede mistænkelig varevogn: Det er han nu dømt for
En PET-mand har fået en bøde på 1000 kroner. Han tog så at sige arbejdet med hjem. (Foto: Scanpix)

Et medlem af PETs Aktionsstyrke passede egentlig sig selv – og sin søn, som han var på vej til fodboldkamp med – da han en dag i 2014 kom kørende på Nørrebro i København i sin bil.

De kom kørende mod et rødt lys, da bilen i vognbanen ved siden af, en hvid Toyota-varevogn, blæste over for det røde lys. Det fik PET-agenten til at sætte efter bilen, som han fandt yderst mistænksom. Det skriver Berlingske:

– Han ved jo ikke, om føreren af varevognen har stjålet noget, om det handler om narko, euforiserende stoffer, om han er alkoholpåvirket eller noget helt tredje, siger hans advokat, Torben Koch, som også har udlagt begivenhederne for Berlingske.

Det lykkedes ikke PET-manden at fange den mistænkelige varevogn, så det er ikke fordi, han har lavet en civil udrykning, at han skal stå skoleret i retten. Han blev derimod sigtet for at køre for stærkt.

1000 kroner i bøde

Og tirsdag faldt der så dom i sagen – PET-manden får en færdselsbøde på 1000 kroner for sin hastighedsovertrædelse.

Det er en dom, som formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt synes er unødvendig. Han fortæller til Newsbreak.dk, at PET-agenten ikke har gjort andet end at agere, som enhver politimand har indprentet på rygradden:

– Det er det vi gør hver eneste dag, når vi kører patrulje. Når vi ser sådan noget, så får det et fuldt tjek – ser han fuld ud, er bilen stjålet, er det narkokørsel – det hele. Det er sådan, politiarbejde er, siger han til Newsbreak.dk.

Men samtidig opfordrer han også politiansatte til at lade være, så længe lovgivningen er, som den er. Det sagde han tilbage i maj, da en civil færdselsbetjent fik en bøde for at køre for stærkt, da han ville tjekke om en bilist havde sele på – og det gentager han nu over for Newsbreak.dk:

Risikoen for at du får en bøde i din egen private bil er jo endnu større, så man skal bare lade være, siger Claus Oxfeldt.
Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu