ANNONCE

PET beklager glemt rapport

16. august 2012 15:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
PET beklager glemt rapport
Billede mangler

Hvis det viser sig, at betjente i aktionsstyrken under Politiets Efterretningstjeneste ikke har skrevet rapport om en fejlagtig anholdelse, er det “selvfølgelig beklageligt.”
Det fastslår chefen for PET, Jakob Scharf, i en udtalelse.
Under klimatopmødet i København i 2009 troede politifolk, at de havde fået fingrene i en eftersøgt terrorist. Men det viste sig at være en fejl.
Fem blev anholdt, og to har siden klaget. I den forbindelse har det vakt stor opmærksomhed, at statsadvokaten i første omgang ikke kunne finde samtlige de relevante betjente – og med den begrundelse lukkede sagen.
Åbenbart deltog betjente fra PET’s Aktionsstyrke i anholdelsen, men statsadvokaten har ikke kunnet få den relevante rapport fra PET, oplyser DR Nyheder.
I PET reagerer chefen torsdag med denne udtalelse:
– Det siger sig selv, at vi også i PET skal udarbejde det fornødne rapportmateriale. Det gælder ligeledes, når vores Aktionsstyrke bistår en politikreds, hvilket vore medarbejdere er helt på det rene med.
– Er det ikke sket i det konkrete tilfælde, er det selvfølgelig beklageligt, og vi vil i givet fald indskærpe retningslinjerne på området, siger Jakob Scharf.
En af klagerne er en kvinde. Hun siger, at hun i sit hjem fik et knæ i ryggen og blev bagbundet af en gruppe betjente.
I seks timer kørte politiet angiveligt rundt i København med kvinden. Det var hendes mand, der var mistænkt. Han var blevet antastet af politiet, da han var i færd med at hjælpe med en flytning.
Tilsyneladende havde betjente under kommunikationen taget fejl af et enkelt bogstav i mandens udlændingenummer. Han fik en endnu længere køretur og måtte lade vandet i en sodavandsflaske.
Kvindens advokat, Bjørn Elmquist, tvivler over for DR Nyheder på, at PET kunne glemme at skrive den obligatoriske anholdelsesrapport.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu