PET-ekspert: Det var den ultimative situation

22. marts 2012 14:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
PET-ekspert: Det var den ultimative situation
Billede mangler

Det var langt fra den ønskelige situation, at fransk politi angreb den mistænkte syvdobbelte morder i hans ejendom efter 32 timers belejring.
Her døde den 24-årige Mohammed Morha torsdag klokken 11.35 efter politiets aktion, da han blev skudt af politiet på vej ud af et vindue på 1. sal.
Og det var ellers noget af det, som myndighederne forsøgte at undgå, lyder det tidligere chef for politiets efterretningstjeneste Hans Jørgen Bonnichsen.
“Faktisk finder jeg, at det er ærgerligt, at man kom til den ultimative situation. Det allerbedste for alle ville have været, hvis han havde overgivet sig, og man havde kørt en retssag, hvor man havde kunnet fremlægge beviserne, og at han i sidste ende havde fået en dom,” siger han til Newspaq.
Det har nemlig stor betydning for, hvordan sympatisører vil forsøge at fremstille den 24-årige drabsmistænke mand, som selv sagde, at han har dræbt syv personer som religiøs hævn.
Ifølge den franske indenrigsminister, Claude Guéant, var noget af det sidste Mohammed Morha sagde, at han ønskede “at dø med våben i hånden”.
Det kan nu blive udnyttet, vurderer den tidligere PET-chef.
“Nu vil man konstatere, at der opstår utroligt mange rygter og konspirationsteorier, og det kan måske endda bruges rent propaganda-mæssigt fra al-Qaeda-sympatisørernes side af, og det synes jeg er ærgerligt,” siger Hans Jørgen Bonnichsen.
Myndighederne har meldt ud, at de mener, at manden står bag den seneste tids drab på syv personer, tre børn, en lærer og tre faldskærmssoldater.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu