PET fulgte retningslinjerne i makuleringssag

5. februar 2013 16:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
PET fulgte retningslinjerne i makuleringssag
Billede mangler

Det var PET – ikke Justitsministeriet – der besluttede at slette sagsmapper i efterretningstjenesten på udvalgte personer i perioden 1989-1998.

 

Det konkluderer juraprofessor Linda Nielsen, der har stået for udredningen af PETs sletning af sager på det politiske område efter anmodning fra regeringen og Enhedslisten i april 2012. Tirsdag modtog justitsminister Morten Bødskov (S) udredningen, som viser, at der i PET var et ledelsesmæssigt fokus på at slette sager, som ud fra den politiske situation i 1990erne var uden relevans i forhold til PETs aktuelle opgaver.

Udredningen viser samtidig, at der ikke er tegn på, at sletningen af sagerne skulle være politisk dikteret. Og det glæder justitsministeren:

– Linda Nielsen har foretaget en grundig undersøgelse af PETs sletninger i perioden, og jeg kan med tilfredshed konstatere, at udredningen ikke giver grundlag for at antage, at PET ikke skulle have fulgt de gældende retningslinjer om sletninger, udtaler Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Baggrunden for undersøgelsen er en debat, der i foråret 2012 fandt sted om PETs makulering af sager tilbage i 1990ere.

Regeringen vil i nær fremtid fremsætte forslag til en egentlig lovregulering af PET, som blandt andet vil indeholde regler om PETs sletning af oplysninger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu