PET passer på svensk muhammedtegner

14. februar 2013 14:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
PET passer på svensk muhammedtegner
Billede mangler

Når svenske Lars Vilks, der i 2007 tegnede Muhammed som en hund i en rundkørsel, holder oplæg i København torsdag aften, bliver det med mørkklædte mænd med øresnegle i baggrunden.
Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal sikre, at der ikke sker noget med den truede tegner, som til dagligt lever i skjul med konstant politibeskyttelse.

 

Det fortæller Helle Merete Brix, initiativtager til Lars Vilks Komiteen, som har arrangeret debatmødet.

»Det er altid sådan, at når Lars Vilks holder foredrag, er man i kontakt med PET, og de står for sikkerheden. Sådan er det også i aften (torsdag, red.),« siger Helle Merete Brix.

Hun bekræfter også, at PET overtager sikkerhedsansvaret, så snart tegneren er kommet ind over de danske grænser.

Til debatmødet skal Vilks tale om ytringsfrihed, om at være overvåget 24 timer i døgnet og om drabsforsøget på den danske islamkritiker Lars Hedegaard tidligere på måneden.

Den 66-årige tegner har siden august 2007, hvor muhammedtegningen blev trykt i en regional, svensk avis, selv været udsat for attentatforsøg, dødstrusler og direkte overfald fra muslimske organisationer og sympatisører. Ifølge BT har blandt andet organisationen Islamic State of Iraq, der sættes i forbindelse med al-Qaeda, sat en pris på op mod 830.000 kroner på Vilks’ hoved.

Om tegningen af profeten som rundkørselshund har været truslerne og overgrebene værd, er blandt andet noget af det, som Vilks kommer ind på i et fyldt kulturhus på Østerbro med PET-vagter i ryggen.

Hos PET kan de hverken be- eller afkræfte beskyttelsen af Lars Vilks, da efterretningstjenesten aldrig oplyser om enkelte personers sikkerhed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu