ANNONCE

Død helt uventet

7. december 2020 20:32 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

En af golfsportens helt store er fredag den 5. december uventet men fredfyldt sovet ind.

Død helt uventet
Den britiske golflegende Peter Allis døde helt uventet me3n fredfyldt lørdag den 5. december. Han blev 89 år. Foto: Scanpix/GLYN KIRK / AFP

Peter Alliss, et af golfsportens helt store, britiske navne, sov lørdag den 5. december uventet men stille ind.

“Peters død var uventet men fredfyldt,” lyder det i en erklæring fra familien til BBC. Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Artiklen fortsætter under videoen

Peter Allis gjorde både karriere på og udenfor banen.

Som aktiv professionel opnåede han hele 23 sejre rundt om i verden og var af flere omgange også fast mand på det europæiske Ryder Cup hold. Første gang i 1953 og siden uafbrudt fra 1957 til 1969. Han var desuden ti gange repræsentant for England ved World Cup.

Han opnåede ydermere den store ære at blive optaget i golfens Hall of Fame i 2012. Både for sin metier på banen men også for sin enorme betydning for sporten efter han stoppede som aktiv professionel i 1974.

Peter Alliss vil blandt meget andet også blive husket som ‘Golfens Stemme’ på britisk TV hvor han gjorde karriere som både kommentator og ekspert. Ofte krydret med en god del humor.

Entusiaster vil for eksempel nok huske hans kommentarer i forbindelse med, at den levende legende, Tiger Woods, gik en miserabel 81′ er ved British Open i 2002.

“Det er lidt ligesom at høre Pavarotti synge og så finde ud af, han har halsbetændelse,” lød det fra Peter Alliss dengang på direkte TV.

Han skrev også ganske mange bøger og var desuden meddesigner af flere end 50 golfbaner. Blandt andet legendariske ‘The Belfry’ uden for Birmingham, der har dannet rammerne omkring Ryder Cup i 1985, 1989, 1993 og senest i  2002.

Peter Alliss blev 89 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu