ANNONCE

Peter Arnfeldt: Jeg sagde alt videre til Troels Lund Poulsen

29. august 2012 12:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Peter Arnfeldt: Jeg sagde alt videre til Troels Lund Poulsen
Billede mangler

Troels Lund Poulsen blev som skatteminister grundigt orienteret om pressehenvendelser, fortæller hans tidligere spindoktor, Peter Arnfeldt.
 
Den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) siger i skattesagskommissionen, at han altid orienterede ministeren og departementschefen om pressehenvendelser.
Ministeren fik også besked om, hvilke initiativer Arnfeldt selv tog.
 
Arnfeldt understreger, at han først spiller en rolle i forløbet, efter at Skat København har afgjort, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, ikke er skattepligtig i Danmark.
 
– Jeg får først en rolle i skattesagen efter sommerferien 2010, hvor Helle Thorning-Schmidt siger, at afgørelsen skal offentliggøres, siger tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.
 
I et enkelt tilfælde fik ministeren dog ikke besked om Arnfeldts aktiviteter. Det var, da spindoktoren skrev en mail til Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard om Thorning-parrets lejlighed i London.
– Hvad er det for en funktion du varetager som embedsmand ved at sende en oplysning om en borger til en journalist, vil kommissionens udspørger Lars Kjeldsen vide.
 
– Jeg må gerne tale med journalister om alle offentlige kilder. Jeg må gerne diskutere deres artikler og for den sags skyld også hvad folk siger til mig nede på Strøget.
 
Der er ikke private oplysninger i det her, det er en spekulation, forklarer Arnfeldt.
 
Han understreger, at “spekulationerne” om Thorning i mailen ikke var fra Skatteministeriet, men noget han havde fået fra en gammel studiekammerat.
 
Arnfeldt betragtede den historie som så betydningsløs, at han, så vidt han husker, ikke orienterede ministeren, som det ellers var praksis ved pressehenvendelser.
 
Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard beskyldte tirsdag Arnfeldt for at have afsløret fortrolige oplysninger om daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S).
 
Kommissionen skal undersøge, om nogen uvedkommende – for eksempel ministre eller embedsmænd – blandede sig i behandlingen af skattesagen omkring Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock.
 
Kommissionen skal også undersøge, hvem der stod bag lækagen af fortrolige papirer om Helle Thornings skatteforhold til dagspressen.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu