ANNONCE

Peter Arnfeldt tilbød Thornings skattesag til EB

4. december 2011 09:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Peter Arnfeldt tilbød Thornings skattesag til EB
Billede mangler

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt var parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet, hvilket er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger. Det skriver eb.dk i dag.
 
I månedsvis – i tiden lige efter afgørelsen på Helle Thornings skattesag den 16. september 2010 – forhandlede Peter Arnfeldt med Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard om at lække skatteafgørelsen. Der kom dog ingen aftale ud af det, idet Ekstra Bladets journalist krævede at se eller få udleveret hele den ni sider lange skatteafgørelse. Men det ville Peter Arnfeldt ikke.
 
Senere blev de ni sider lækket til B.T. Hvem der står bag denne lækage efterforskes i øjeblikket af politiet.
 
Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, skriver i dag i en kommentar til hvorfor Ekstra Bladet har valgt at offentliggøre en fortrolig kilde, at avisen ikke beskytter folk, der udøver magtmisbrug.
”I en så alvorlig sag kan vi ikke længere forsvare at beskytte spindoktoren. Kildebeskyttelsen skal jo ikke bruges til at dække over magthaveres magtmisbrug og ulovligheder. Politiet har længe efterforsket, hvem der lækkede Thornings skattesag til dagbladet B.T. En alvorlig forbrydelse, der kan give fængselsstraf. Vi ved ikke, om det var Troels Lunds rådgiver, der lækkede de dybt private oplysninger til B.T. Men vi ved, at han var klar til at lække oplysninger om Helles skattesag til Ekstra Bladet”, skriver Poul Madsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu