Peter får turister til at samle affald

14. juni 2017 09:52 | Af: Newsbreak.dk

Peter Michelsen er træt af alt det affald, der ligger på Fanøs strande. Derfor får han folk, han møder til at samle affald sammen. Så sørger han for at smide det ud.

Video: TV Syd.

Det med affald, der skyller ind fra havet er ikke noget lille problem. Kommunerne indsamler hvert år 1.000 ton strandaffald, og det er nærmest umuligt for dem at følge med.

På Fanø er det altså lidt nemmere – på grund af Peter Michelsen. Han deler poser ud til folk, han møder på stranden, beder dem om at fylde dem med affald og lade dem stå. Så sørger han for at hente poserne og smide dem ud. Det skriver TV Syd.

Peter Michaelsen har delt næsten 2.300 poser ud – og fået dem retur. Fyldte.

– To tredjedel af det stammer fra fiskeindustrien, som de her reb og net. Fuglene får sig viklet ind i det, så de sidder fast i det, og kan ikke åbne næbene, så de kan spise, og det bliver viklet rundt om halsen på dem, og også fiskene bliver viklet ind i det, siger Peter Michelsen.

Tyskere er hjælpsomme

Især de tyske turister er hjælpsomme. Havet sletter nemlig ikke længere alle spor. Det er tværtimod så fyldt med affald, at det ikke længere kan skjules i dybet.

– Tyskerne takker mig, fordi jeg beder dem gøre mig en tjeneste, smiler Peter Michelsen.

Sidste år samlede Fanø kommune 26 ton strandaffald ind. Dertil 75 ton olieholdigt affald.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu