ANNONCE

Peter Madsen tilstår drabet på Kim Wall

9. september 2020 11:13 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Tilståelsen kan høres i en ny dokumentarserie fra Discovery Networks Danmark.

Peter Madsen tilstår drabet på Kim Wall
I en ny dokumentarserie tilstår Peter Madsen drabet på Kim Wall. Foto: Scanpix

Igennem en af de mest mediedækkede retssager i Danmarks historie fastholdt raketmageren Peter Madsen sin uskyld.

Han nægtede sig skyldig i drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Men det har ændret sig.

Peter Madsen tilstår nemlig drabet i en ny dokumentarserie, der får premiere denne onsdag på streamingtjenesten Dplay. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Peter Madsens tilståelse

I august 2017 blev Peter Madsen hovedperson i en af Danmarks mest omtalte drabssager.

En sommeraften havde han inviteret Kim Wall med en tur i sin ubåd Nautilus. Her skulle han have dræbt, seksuelt misbrugt og slutteligt parteret hende.

I september 2018 blev han kendt skyldig i det og idømt livstid.

Under hele retssagen har Peter Madsen nægtet sig skyldig.

Men nu erkender han at have stået bag drabet. Det gør han efter utallige telefonsamtaler med journalisten Kristian Linnemann, der står bag dokumentarserien De hemmelige optagelser med Peter Madsen.

– Der er ikke noget med, hvis skyld det er. Det er min skyld, hun døde. Og det er min skyld, fordi jeg begik forbrydelsen. Det er alt sammen min skyld, lyder det fra Peter Madsen i programmet.

Tilståelsen og meget mere om mordet på Kim Wall kan du høre Peter Madsen fortælle om i programmet, der indeholder fem afsnit.

Bruges af politiet

De udtalelser Peter Madsen kommer med er blevet analyseret af den tidligere souschef ved Rigshospitalets Rejsehold Kurt Kragh og retspsykiater Henrik Day Poulsen.

Særligt Kurt Kragh påpeger, at materialet kan lægge grundlag for fremtidige politisager.

– De samtaler Kristian Linnemann har haft med Peter Madsen, burde retspsykiatere og efterforskere i systemet lytte til. De kan være helt afgørende for, at man i fremtidige og tilsvarende drabssager vil kunne udarbejde en brugbar profil af den ukendte gerningsmand. Når man på denne måde indhenter så meget viden om gerningsmandens karaktertræk, motiver, forberedelseshandlinger og metoder, og især hvad der gik forud for, at han besluttede sig for at begå et af kriminalhistoriens mest brutale drab, så bør denne viden indgå i politiets og psykiaternes vidensbank, lyder det fra Kurt Kragh.

Peter Madsen skulle erkende mange af de faktiske forhold i dokumentaren, som anklagemyndigheden påstod under retssagen.

Fakta

Overblik over Ubådsagen

Få overblik over sagens forløb:

* 10. august 2017 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall ud i ubåden “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København. Formålet er for Walls vedkommende at skrive en artikel om Madsens raketprojekt.

* 11. august finder man ubåden i Køge Bugt. Madsen bliver reddet i land og forklarer, at hans svenske gæst blev sat i land aftenen før. Alligevel anholdes han og sigtes for drab.

* 12. august ændrer Peter Madsen forklaring. I grundlovsforhøret hævder han, at Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende “begravede hende til søs”.

* 21. august dukker en kvindelig torso op i vandet ved Amager. Arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”, oplyser politiet. Dna-profilen matcher Kim Wall.

* 7. oktober oplyser politiet, at Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv er fundet i Køge Bugt. Der er ingen spor af frakturer på kraniet. Dermed forekommer Madsens forklaring om hendes død usandsynlig. Siden er også armene fundet.

* 14. oktober ændrer Peter Madsen igen forklaring. Han siger i stedet, at Wall døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender for første gang at have parteret liget.

* 16. januar 2018 oplyser anklagemyndigheden, at der er rejst tiltale mod Madsen for efter forudgående planlægning at have bundet, sexmishandlet, dræbt og parteret Kim Wall. Kravet er fængsel på livstid.

* 8. marts begynder retssagen i Københavns Byret. I løbet af sagen, der strækker sig over 12 retsdage, føres 36 vidner.

* 25. april idømmer byretten Peter Madsen fængsel på livstid. Den hårde straf skyldes blandt andet forbrydelsens brutalitet.

* 7. maj oplyser Statsadvokaten i København, at ankesagen kun handler om straffens længde. Madsen har opgivet kravet om frifindelse.

* 5. september indleder Østre Landsret strafudmålingsankesagen.

* 14. september skulle landsretten have afsagt dom, men under anklagerens procedure fik en domsmand pludselig et ildebefindende. Retsmødet blev derfor udskudt.

* 26. september gentager landsretten straffen fra Københavns Byret. Madsen idømmes fængsel på livstid.

Kilde: Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu