ANNONCE

Peter Madsen undersøgt i Emilie Meng-sagen

20. juni 2020 11:07 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Flere gange er Peter Madsens mulige relation til sagen blevet undersøgt.

Peter Madsen undersøgt i Emilie Meng-sagen
Der er flere sammenfald mellem Peter Madsen og Emilie Meng-sagen. Foto: Scanpix

Mindst tre gange er Peter Madsen blevet undersøgt i relation til drabet på den 17-årige teenagepige Emilie Meng i sommeren 2016.

Det fremgår af bogen ‘Emilie Meng – Pigen der forsvandt’, skriver BT. Bogen er skrevet af to BT-journalister.

I bogen bekræfter flere kilder, at Peter Madsen har været i politiets søgelys ad flere omgange, efter han i 2017 blev anholdt for det bestialske drab på journalisten Kim Wall.

Blandt andet skulle Madsen have haft adgang til en hvid varevogn svarende til den, Sydsjællands Politi og Lolland-Falsters Politi flere gange har efterlyst i sagen. Derudover skulle Peter Madsen have tætte kontakter til Korsør, som han er opvokset nær.

Det pointeres dog også, at ubådsbyggeren blot er én af mange, der har været undersøgt i sagen.

Sagen er ikke lukket

Emilie Meng forsvandt 10. juli fra Korsør Station efter en bytur med sine venner. Juleaftensdag samme år blev hendes lig fundet af en forbipasserende i en sø ved Borup.

Drabsmanden er endnu ikke fundet.

Officielt efterforskes sagen stadig af politiet, og i efteråret 2019 skrev politiet i en pressemeddelelse, at der er afsat omfattende ressourcer til efterforskningen.

– Vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse, skrev politiet.

Hvor 2019 ikke har været et år, hvor politiet meldte meget nyt ud om sagen om Emilie Meng, er der til gengæld blandt andet blevet sendt to to TV-dokumentarer om sagen, af henholdsvis DR og Kanal 5.

DR-dokumentaren fik faktisk politiet til at komme med en indrømmelse, mens politiet ikke ønskede at kommentere på Kanal 5-dokumentaren “Forbrydelser der rystede Danmark”.

Da Emilie Meng forsvandt

Netop Kanal 5-dokumentaren fokuserede blandt andet på den nat, Emilie Meng forsvandt, og i den forbindelse talte Newsbreak.dk med Nicole Gundtoft. Hun var en af de sidste personer, der så Emilie Meng i live, på Korsør Station 10. juli 2016 omkring 04.00.

Nicole Gundtoft og Emilie Meng havde været i byen i Slagelse sammen med to andre venner, og da de ankom til Korsør Station besluttede Nicole Gundtoft sig for at tage en taxa med to af de andre. Emilie Meng afslog tilbuddet om at komme med. Hun ville hellere gå hjem, og kort herefter forsvandt hun fra Korsør, for siden først at blive fundet fem måneder senere.

Nicole Gundtoft har fortalt, at hun deltog i dokumentaren, fordi hun håber, at sagen bliver opklaret. Da Newsbreak.dk talte med hende, sagde hun i øvrigt, at hun er helt sikker på, at Emilie Meng ikke kendte den person, der dræbte hende.

– Fordi hun er en fantastisk person, og jeg tror, at alle, der har mødt hende, ved, hvor fantastisk hun er. Det var nok bare en person, der er kørt forbi og har tænkt, hun er flot, og hun er ung og tog hende væk fra os. Hvis Emilies morder aldrig bliver fundet, kommer det til at knuse mit hjerte, for hun fortjener den retfærdighed, at morderen bliver fundet, sagde Nicole Gundtoft til Newsbreak.dk

Politiets forkerte fokus

Mens Kanal 5-dokumentaren altså ikke fik politiet til at melde noget nyt ud om efterforskningen af sagen, var det noget andet, da DR gik i luften med deres dokumentar i efteråret 2019.

Her kom det frem, at politiet i den indledende fase, i sommeren 2016, arbejdede ud fra den teori, at Emilie Meng var forsvundet af egen fri vilje. Og det førte til, at politiet udsendte en pressemeddelelse, hvor man kom med en indrømmelse.

– Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes, skrev politiet i en pressemeddelelse, der blev offentliggjort i forbindelse med, at DR viste første afsnit 7. oktober i Emilie Meng – en efterforskning går galt

Politiet har ikke meldt noget ud om, hvad det er er for efterforskningsskridt, man ikke tog, men i DR-dokumentaren kigger man blandt andet på videoovervågning, mistænkte personer og politiets fokus på en mand, bosiddende i Korsør, der fik sit hjem ransaget igen og igen, fordi en nabo var overbevist om, at han gemte Emilie Meng et sted. Det gjorde han ikke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu