ANNONCE

Drabssigtede Peter Madsen: Sådan er hans forklaring ændret

4. november 2017 12:02 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Peter Madsens forklaring har ændret sig adskillige gange i den tid fra han blev reddet op af ubåden Nautilius og siden anholdt - sigtet for drab.

I slutningen af oktober stod drabschef i Københavns Politi, Jens Møller, frem på en pressebriefing og afslørede, at den drabssigtede Peter Madsens forklaring på, hvad der skete ombord på ubåden Nautilus, nok en gang havde ændret sig. Det kom for politiets ører og øjne, da ubåds- og raketbyggeren den 14. oktober blev afhørt i al hemmelighed – en afhøring han selv havde anmodet om.

I galleriet over artiklen her kan du se en gennemgang af Peter Madsens omskiftelige forklaringer.

Peter Madsen er fortsat sigtet for drab på Kim Wall, som han i øvrigt nægter sig skyldig i. Seneste nyt er, at han har forklaret, at Kim Wall døde ombord på ubåden på et tidspunkt, hvor han altså selv opholdt sig på ubådens dæk. Således mener han, at han ikke selv oplevede, hvad der skete. Peter Madsen har selv budt på, at det kan skyldes kulilteforgiftning.

Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt. Det er således også en ændring af tidligere forklaring om, at han begravede den kvindelige journalist til søs – i hel tilstand.

– Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Skifter så det passer

Det kræver ikke den store detektiv at komme til at studse over det mistænkelige i, at en drabssigtet skrifte forklaring, hver gang politiet kommer med nye beviser, der ifølge politiet styrker den sigtelse, der er imod ham. Det er således også faldet Frank Jensen, der er tidligere operativ chef i PET og chef for kriminalteknisk afdeling, for brystet. I et interview med BT siger han:

– Jeg har gennem hele sagen vurderet Peter Madsen til at være den type person, der ikke kommer med den rigtige forklaring, før der er hårde beviser, som man ikke kan komme uden om. Indtil da vil den type person skifte forklaring, så det passer til situationen. Det er en meget speciel type gerningsmand, som er meget selvcentreret.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til 11. august melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent om aftenen.

* 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og PeterMadsen bliver reddet i land.

Han siger, at en fejl fik ubåden til at gå ned, og at Kim Wall om aftenen blev sat i land på Refshaleøen.

* 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til 13. august får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Politiet siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling, og at det formodes, at Kim Wall er død.

* 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han skaffede sig efterfølgende af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et lig i vandet ved Vestamager.

* 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

* 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig.

Madsen erkender sig skyldig i at have smidt Wall i havet, efter at hun ifølge ham døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men han nægter at have parteret hende.

* 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig.

* 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Blandt andet er der fundet optagelser af kvinder, der bliver dræbt og tortureret.

Det kommer også frem, at Wall er blevet stukket 14 gange i underlivet og en enkelt gang i brystet.

* 7. oktober oplyser politiet, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv i Køge Bugt. Der er ingen spor af fraktur på kraniet. Dermed forekommer det usandsynligt, at Madsens forklaring om hendes død er sand.

* 30. oktober kommer det frem, at Peter Madsen har ændret sin forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Det er sket under en afhøring 14. oktober.

Nu siger han, at hun formentlig døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender nu at have parteret Wall.

I forbindelse med afhøringen 14. oktober blev Madsen desuden præsenteret for en ny sigtelse. Politiet mener, at de 14 knivstik i Walls underliv udgør en overtrædelse af straffelovens paragraf om anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Peter Madsen nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, ligesom han også fastholder sin uskyld, hvad angår anklagen om drab.

* 14. november oplyser Peter Madsens advokat, at han frivilligt går med til at lade sin fængsling forlænge i yderligere fire uger. Foreløbigt skal han sidde fængslet frem til 13. december.

* 21. november finder Forsvarets dykkere i samarbejde med politiet en arm i Køge Bugt. Den menes at tilhøre Wall.

* 29. november klokken 10.20 finder dykkere endnu en arm i Køge Bugt. Armen er ikke undersøgt, men den menes at være Kim Walls.

* Efter planen begynder retssagen mod Madsen 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er 25. april 2018.

Kilde: Ritzau. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu