Peter Schmeichels formue smuldrer

7. juni 2012 14:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Peter Schmeichels formue smuldrer
Billede mangler

Når Peter Schmeichel skærer ansigt i disse dage, er der helt forståeligt. Forleden blev han fyret som studievært på TV3, og nu har han desuden sat sin formue over styr.
Det går nemlig støt ned ad bakke for fodboldstjernens virksomhed, GD Holding. Firmaet, hvis navn hentyder til Schmeichels kælenavn fra hans tid hos Manchester United – Great Dane – klarer sig alt andet end storartet. Det skriver Ekstra Bladet.
Det aktuelle regnskab viser, at Schmeichel på trods af en fremgang i indtjeningen har en negativ egenkapital på næsten 7,8 millioner kroner.
Hvis den tidligere topmålmand vil beholde sin virksomhed, bliver han nødt til at gribe i egen lomme for at vende underskuddet. Peter Schmeichel har i forvejen skudt 13 millioner i firmaet, som han har haft i fire år.
En af grundene til, at den mægtige målmands fodboldmillioner de sidste år er skrumpet ind, er hans drøm om at blive golf-konge. Han blev medejer af Ledreborg Palace Golf, som efter massive tab gik konkurs i 2008.
Samtidig købte Schmeichel og konen Bente en villa på Strandvejen for den nette sum af 25 millioner kroner. I dag er husets værdi dog faldet til mindre end halvdelen. Det bliver altså ikke et lån i huset, der redder Schmeichels firma – ifølge Ekstra Bladet har han allerede belånt boligen med mere end 14 millioner kroner.
Det kan godt være, at Schmeichel var genial på fodboldbanen, men hans udflugter udi finansverden har på ingen måde være noget mesterstykke. Han har tabt penge på salget af en ejendom, og hans investeringer i værdipapirer har heller ikke været specielt vellykkede.
Til gengæld må det have været muligt at spare lidt op med en årsløn på 2,2 millioner kroner, som han fik for at være vært for Champions League på TV3.
Schmeichel, der ifølge Ekstra Bladet er sur over at være blevet droppet som vært, skal fremover være global ambassadør for sin gamle klub, Manchester United.
Kilde: eb.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu