ANNONCE

Pia: Her er der for mange cowboystøvler

17. maj 2019 20:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Danske sangskrivere kritiserer Pia Kjærsgaard (DF) for kommentar om seksuelle minoriteter i Eurovision.

Der er for mange udklædte homoseksuelle mænd og drags – mænd i kvindetøj – i sangkonkurrencen Eurovision Song Contest.

Sådan lyder det fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), på Twitter.

Kommentaren falder til en artikel fra B.T., hvor musikeren Ivan Pedersen, kendt fra popgruppen Laban, siger, at Eurovision er blevet et udskejet show med for meget bøsse, drag og fetich.

Det erklærer Pia Kjærsgaard sig enig i.

– Tillykke til Leonora (Danmarks Eurovision-deltager, red.). Dejligt, Danmark går videre i Grand Prix. Det er en dejlig sang, Danmark stiller med.

– Men ellers enig med Ivan Pedersen fra Laban. Alt for meget bøsse, drag og gejl i Eurovision. Og så gerne, alle sang nationalsprog. Vi skal da synge på dansk, skriver hun på Twitter.

For mange cowboystøvler

Over for Ritzau uddyber Pia Kjærsgaard sin kritik af Eurovision, som hun mener, ikke længere har musikken i centrum.

– Man må gøre, som man vil, og der skal være plads til alle. Jeg synes bare, at det har udviklet sig i en forkert retning.

– Der er alt for meget lak og læder, fjerboaer, glitter, lysshows og mænd med kasketter, bar overkrop, små shorts og cowboystøvler, siger Pia Kjærsgaard.

Hendes kommentar møder kritik hos DJBFA, der er den største organisation for danske sangskrivere og komponister.

– Jeg tænker, at det er mærkeligt, at man skal bruge en festlig lejlighed som denne til at rakke ned på nogle minoritetsgrupper, siger formand Anna Lidell.

– Eurovision handler om mangfoldighed, og jeg mener ikke, at hun skal indskærpe den mangfoldighed, siger hun.

Homoseksuelle er mere mainstream

Anna Lidell mener, at Pia Kjærsgaard har et særligt ansvar for at veje sine ord, fordi hun har et embede med meget indflydelse.

– Det er meningen, at hun skal samle befolkningen og ikke splitte den ad, som hun gør med den udtalelse, siger Anna Lidell.

Pia Kjærsgaard mener, at der skal være plads til at sige sine holdninger som formand for Folketinget.

– Jeg er Pia Kjærsgaard. Jeg er valgt som politiker og genopstiller til Folketinget. Ja, jeg er Folketingets formand, men selv om jeg er det, så har jeg lov til at have holdninger og give udtryk for dem.

– Hvis den forening (DJBFA, red.) nu havde været enig i, hvad jeg sagde, havde de jo sikkert ikke haft et problem med, at jeg udtrykker mig. Det synes jeg, er dobbeltmoralsk, siger Pia Kjærsgaard.

Danmarks Radio har talt med Lisanne Wilken, lektor i Europastudier, der har brugt Eurovision Song Contest til at se på udviklingen i Europa de seneste 30-40 år.

– Showet er ikke mere homoseksuelt i år, end det plejer at være. Repræsentationen af homoseksuelle er bare blevet mainstream. Og så er det en slags karneval, der varer i en uges tid, hvor de almindelige hierarkier og normer bliver sat ud af kraft, siger Lisanne Wilken til Dr.dk. 

Finalen i Eurovision løber af stablen lørdag aften i Tel Aviv i Israel.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu