ANNONCE

Pia K. mere kendt i Sverige end Thorning

8. august 2012 12:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pia K. mere kendt i Sverige end Thorning
Billede mangler

Den afgående Dansk Folkeparti-formand Pia Kjærsgaard har ikke kun sat et markant aftryk herhjemme.
Også i Sverige kender langt de fleste den danske politiker – flere kender hende tilmed bedre, end de kender den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Men det er ikke et positivt billede, der florerer i nabolandet, forklarer Claes Fürstenberg, der er journalist på det svenske dagblad Sydsvenskan og tidligere korrespondent i Danmark.
– I Sverige er der er et meget endimensionalt billede af Pia Kjærsgaard, som bunder i hendes syn på indvandring, indvandrere og muslimer, siger han og tilføjer:
– Hun er en omstridt skikkelse i Sverige, fordi forslagene fra hende og Dansk Folkepartis blev opfattet som ekstreme.
Særligt under Anders Fogh Rasmussens regering i årene 2001-2009 har den 65-årige DF-formand markeret sig.
– Anders Fogh Rasmussen var en anonym politiker i Sverige, men rigtigt mange kender Pia Kjærsgaard, som havde vældig stor indflydelse under den Venstre-ledede regering.
– Man fik indtryk af, at alle hendes forslag handlede om muslimer, og derfor tænkte mange svenskere, at hun var racistisk. Hun har ændret billedet af Danmark for mange svenskere, siger Claes Fürstenberg.
Og Kjærsgaard selv ved godt, at hun ikke er vellidt i Sverige, mener den tidligere Danmarks-korrespondent. Hun stiller nemlig yderst sjældent op til interview, fortæller den svenske journalist.
– For hun ved, hvad journalisterne vil skrive om hende, siger han.
Pia Kjærsgaard forlader posten som formand til september, og Kristian Thulesen Dahl står til at overtage formandsposten.
Claes Fürstenberg er efter flere år i Danmark bekendt med Thulesen Dahl, men blandt svenskerne er hans navn endnu ukendt. Og det er tvivlsomt, at han når samme status som sin forgænger, mener den svenske dagbladsjournalist.
– Det er svært at sige, men jeg tror ikke, at han er en lige så stærk personlighed som Pia Kjærsgaard og har heller ikke den samme karisma. Men når folk pludselig bliver partiformænd, så ændrer de jo personlighed, siger Fürstenberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu