Pia K. raser mod rengørings-dom

16. marts 2012 12:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pia K. raser mod rengørings-dom
Billede mangler

“Trist. Trist. Trist.”
Sådan siger Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard til, at kommunerne nu lovligt kan droppe rengøring hos de ældre hver anden uge, og i stedet kun komme forbi med støvsugeren en gang om måneden.
“Selvfølgelig vil kommunerne benytte sig af muligheden for at skære endnu mere ned. Der vil naturligvis være nogle, der klager, men de har ikke meget at have klagen i, fordi det nu er lovligt,” siger Pia Kjærsgaard til Newspaq.
Hun er særlig sur på kommunerne, fordi de får flere og flere penge øremærket til de ældre. Alligevel mener partiformanden, at kommunerne gang på gang skærer ned på omsorgen til de ældre.
“Det er synd og skam, at ældre, der godt kan være hjemme, men alligevel ikke helt kan klare sig selv, ikke får mere hjælp. Jeg synes godt, man kan stille spørgsmål til socialministeren, for at se, hvad hendes mening er. Men hvis S og SF ikke vil gøre noget, så sker der heller ikke noget,” forklarer partilederen om, hvad hun og Dansk Folkeparti kan gøre.
Det er Ankestyrelsen, der har godkendt rengøring hver fjerde uge i Hørsholm Kommune. Og her er borgmesteren yderst tilfreds, selvom de nu har fundet pengene til rengøring hver anden uge.
“Jeg er meget glad for, at vi i Hørsholm er blevet renset for at have overtrådt loven, men samtidig synes jeg, det er ærgerligt, at Tilsynet ikke kunne vente på Ankenævnets afgørelser. Det havde været mere ordentligt,” siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), til Frederiksborg Amtsavis.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu