Pia K. skræmmer ikke Johanne Schmidt-Nielsen

5. maj 2012 14:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pia K. skræmmer ikke Johanne Schmidt-Nielsen
Billede mangler

Enhedslisten tror ikke på, at Pia Kjærsgaard vil bakke op om finansloven, hvis de får muligheden. For med den mulighed kommer også chancen for at vælte regeringen.
Og Dansk Folkeparti vil hellere vælte Helle Thorning-Schmidt som socialdemokratisk statsminister end lave en aftale om finansloven med hende.
Sådan siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til meldingen fra DF’s leder, Pia Kjærsgaard, om at byde sig til, hvis Enhedslisten ikke vil stemme for finansloven.
– Hvis Pia Kjærsgaard har valget mellem enten at vælte en socialdemokratisk ledet regering eller indgå en finanslov, så vælger hun et folketingsvalg.
– For det andet er Pia Kjærsgaards krav, at alle forbedringer på udlændingeområdet rulles tilbage, siger hun.
– Desuden skal ulandsbistanden halveres. Det har jeg svært ved at forestille mig, at SF og De Radikale lægger stemmer til, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Pia Kjærsgaard siger til Politiken, at DF ikke er forpligtet til nogen af siderne i dansk politik.
– Hvis Enhedslisten siger fra, vil vi med glæde møde op – med skarpe krav, selvfølgelig. Og jeg kan mærke velviljen fra Socialdemokraterne i øjeblikket, siger hun.
Hendes tilbud skræmmer dog langt fra Johanne Schmidt-Nielsen.
Hun frygter heller ikke, at Enhedslisten ender udenfor indflydelse, hvis partiet afviser at støtte en finanslov, fordi regeringen har lavet reformer med de borgerlige om førtidspension og fleksjob samt skat.
– Jeg ville ikke turde sætte min penge på, at Pia Kjærsgaard valgte at redde en rød regerings liv fremfor at få udskrevet et folketingsvalg, siger Enhedslistens politiske ordfører.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu