Pia Kjærsgaard kræver handling efter nye hospitalsanholdelser

8. april 2013 12:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pia Kjærsgaard kræver handling efter nye hospitalsanholdelser
Billede mangler

Det skal koste dyrt at lave ballade på danske sygehuse. Det mener Pia Kjærsgaard (DF), efter Københavns Vestegns Politi søndag aften anholdt mindst 15 personer på Bispebjerg Hospital, hvor et 26-årigt skudoffer blev behandlet.

 

»Denne sag er en af mange i rækken af banderelaterede konflikter, der helt uforsvarligt og uforståeligt fortsætter deres bandeopgør på hospitalerne, der naturligvis burde betragtes som et helle for krig og ufred. Det er således fuldstændig og aldeles uacceptabelt, at banderne slås videre på hospitalerne, uden at regeringen gør noget som helst for at få sat en stopper for uvæsnet,« siger Pia Kjærsgaard i en kommentar.

Dansk Folkepartis værdiordfører kalder på handling fra regeringens side.

»Derfor indkalder jeg justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om sagen og beder ham forholde sig til DFs forslag om, at det skal give et års ubetinget fængsel at lave ballade på et dansk sygehus samt give anledning til straksudvisning af udenlandske statsborgere involveret i sygehusballade,« siger Pia Kjærsgaard.

Den 26-årige blev skudt, da han angiveligt befandt sig i en bil ved Gammel Køge Landevej og Avedøre Havnevej i Hvidovre. Politiet formodede søndag aften, at skyderiet har relation til bandekonflikten. Og den formodning har man fortsat, skriver bt.dk.

Sidste år oplevede Odense Universitetshospital ligeledes voldsom ballade, da der blev smadret biler og folk trængte ind på akutmodtagelsen, hvor en gruppe mænd krævede at få udleveret en mand, der var blevet skudt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu