Pind kalder justitsministeren for en hykler

26. april 2012 11:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Pind kalder justitsministeren for en hykler
Billede mangler

Venstres Søren Pind anklager justitsminister Morten Bødskov for “dobbeltspil af værste skuffe”, skriver Information.
Bødskov har forklaret, at det ikke reelt betyder noget, at S-R-SF-regeringen har ændret reglerne om udvisning af kriminelle udlændinge. Men han oplyser til EU-Kommissionen, at ændringen beskytter kriminelle udlændinge bedre mod udvisning.
Det skriver Information efter aktindsigt i korrespondancen mellem ministeren og EU’s retskommissær Viviane Reding.
– Det er dobbeltspil, når man overfor den danske befolkning prøver at sige, at vi fører skam en stram retspolitik overfor kriminelle, men realiteten er, at man lemper. Det er i modstrid med alt, man har lovet siger Søren Pind til TV2 News.
S og SF stemte for, da Søren Pind som integrationsminister sidste år strammede udvisningsreglerne. Kriminelle udlændinge skulle som hovedregel udvises. Det kunne kun gøres betinget, hvis det “med sikkerhed” stred mod internationale konventioner.
I januar i år skrev EU’s retskommissær Viviane Reding til Morten Bødskov, at hun var “bekymret” for, om udvisningsreglerne harmonerer med EU’s opholdsdirektiv.
Skønt Socialdemokraterne stemte for at stramme reglerne, svarede Bødskov hende, at han ændrer loven og tilføjede:
– Dette vil blandt andet indebære, at den eksisterende ordlyd “med sikkerhed” vil blive slettet for at give en forbedret beskyttelse mod udvisning.
Morten Bødskov afviser blankt beskyldningen om dobbeltspil.
– Søren Pind er ude i en grov manipulation. Dét, jeg skriver til EU-Kommissionen, er en understregning af, at domstolen træffer afgørelse om udvisning. Der er på ingen måde lagt op til, at der skal ske ændring af praksis, siger han til TV2 News og fortsætter:
– De der kan udvises i dag, skal også udvises i morgen, fastslår han.
Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, har nu kaldt justitsminister Morten Bødskov i samråd om sagen.
– Det er selvsagt uholdbart, at justitsminister Morten Bødskov (S) siger ét til det danske publikum, og noget andet til EU. Nu må der skabes klarhed om regeringens linje. DF vil gøre alt for at holde ministeren op på, at regeringen har lovet vælgerne en stram linje overfor kriminelle udlændinge, siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu