ANNONCE

Trafik: Undgå disse veje i pinsedagene

2. juni 2017 17:46 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Som altid omkring ferier bliver presset på de danske veje større.

Pinsetrafik. Som altid i ferier bliver der ekstra tryk på vejene. I galleriet over artiklen kan du se, hvor og hvornår, det er allerværst. Så er du forberedt, hvis du skal ud at køre de næste dage.

P​inseferien 2. – 5. juni byder på perioder med tæt trafik og risiko for forsinkelser flere steder i landet. Det oplyser Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Mange vælger at tage i sommerhus eller på familiebesøg, og den øgede trafik vil hovedsageligt kunne mærkes på tværs af landet mellem Hovedstadsområdet og Jylland.

I galleriet over artiklen kan du se, hvordan årets pinsetrafik forventes at forløbe.

Derudover kan trafikanter forvente tæt pinsetrafik i de store sommerhusområder og på E45 Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland.

Vejdirektoratet opfordrer også til besindighed i den forestående pinsetrafik: Når der er mange biler på vejene, er risikoen for uheld større og konsekvenserne for den øvrige trafik mere omfattende, så trafikanter opfordres til at køre med omtanke og holde afstand.

Den altovervejende trafik på udrejsedagene bevæger sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde samt sydover mod Tyskland.

Fredag 2. juni

Fredag 2. juni er den største udrejsedag i pinseferien. Her blander udrejsetrafikken sig med eftermiddagsmyldretiden, hvilket kan give ekstra forsinkelser på udfaldsvejene fra de store byer. Både pendlere og ferietrafikanter skal derfor være opmærksomme på, at der kan være mere trafik end normalt i tidsrummet kl. 14-20.

Lørdag 3. juni

Denne dag forventer Vejdirektoratet tæt trafik i tidsrummet klokken 10-14.

Trafikken vil især kunne mærkes på hovedfærdselsårene fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde. Derudover kan trafikanter forvente øget trafik i de store sommerhusområder, blandt andet på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

2. pinsedag

Hjemrejsetrafikken falder primært 2. pinsedag, mandag 5. juni, og trafikken bevæger sig hovedsageligt fra Jylland mod Hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands Odde, samt nordover fra Tyskland.

Normalt fordeler hjemrejsetrafikken sig mere jævnt end trafikken på udrejsedagene.

I Nordjylland er der Hjallerup Marked mellem 2. og 5. juni.

i  Aarhus er der koncert med Justin Bieber 2. pinsedag – 5. juni – på Jysk Væddeløbsbane. Begge kan give trafikale udfordringer.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu