Pirater smidt i fængsel på Seychellerne

26. februar 2013 15:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pirater smidt i fængsel på Seychellerne
Billede mangler

Fire somaliske pirater er tirsdag blevet idømt flere års fængsel, efter de tilbage i 2012 tog ni pakistanere og tre iranske fiskere som gidsler.

 

De fire blev ved retssagen på Seychellerne dømt skyldige i pirateri og idømt henholdsvis 24, 24, 24 og 16 års fængsel.

»Vi har som land en soleklar interesse i at komme efter de pirater, der også rammer danske virksomheder og arbejdspladser. Og derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds, når det lykkes os at få pirater retsforfulgt. Danmark hjælper med at holde sejlruterne fri for pirater, og det arbejde er givet godt ud,« skriver forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

Det var efter en aktion ud for Somalias kyst 11. april 2012, at det danske flådefartøj Absalon tilbageholdte 16 mistænkte somaliske pirater. Herefter blev de overgivet til myndighederne i Seychellerne. Ved aktionen blev alle 12 gidsler frigivet.

De nyeste tal fra FN viser, at 1.179 pirater lige nu sidder fængslet i 21 lande verden over. Danske flådefartøjer har indtil nu skredet ind overfor omkring 280 formodede pirater og i den forbindelse fået frigivet 78 gidsler. Ud af de 280 formodede pirater er 41 overdraget til retsforfølgelse.

Den danske fregat Iver Huitfeldt er i øjeblikket i Det Indiske Ocean. Siden slutningen af oktober 2012 har flådefartøjet deltaget i den internationale kamp mod pirater i NATOs operation Ocean Shield. Det er planlagt, at Iver Huitfeldt bliver i operationen frem til starten af april 2013.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu