Pistolmænd stjal kunstværk til en million kroner

6. marts 2013 09:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pistolmænd stjal kunstværk til en million kroner
Billede mangler

De to bevæbnede mænd, der tirsdag trængte ind i et galleri i Skanderborg, stak af med et kunstværk til en million kroner, erfarer TV 2 Østjylland.

 

Kunstværket, som blev stjålet, består af 1.000 tusindekronesedler, som er kapslet inde i glas.

Værket har været udstillet på Galleri Draupner, som også er kendt for at have udstillet flere værker af Muhammedtegneren Kurt Westergaard.

De to mænd, der tirsdag trængte ind i galleriet, var bevæbnet med køller og pistollignende genstande. De havde begge et sydlandsk udseende.

»Jeg er ikke hjemme, og galleriet er lukket på ubestemt tid. Jeg kan kun sige, at det var to pistolbevæbnede mænd, der truede mig. Og det var et sammentræf af usædvanligt held og instinktive reaktioner, der gjorde, at jeg slap med livet i behov,« sagde Erik Guldager til Århus Stiftstidende umiddelbart efter de to mænds besøg.

Galleriejer Erik Guldager har tidligere fortalt TV 2 Østjylland, at han flere gange er blevet truet, efter han valgte at udstille værker af Kurt Westergaard. Efter hver episode har Erik Guldager kontaktet Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Motivet for de to bevæbnede mænd har tilsyneladende ikke været relateret til Erik Guldagers kontakt til Kurt Westergaard. De er derimod gået målrettet efter kunstværket med de 1.000 tusindekronesedler, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV 2 Østjylland.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu