Pistolskud ramte Roskilde-frisør i arme og knæ

10. januar 2017 06:26 | Af: Ritzau Fokus

To venner på 23 år er tiltalt for at ville dræbe en tredje mand på gaden i Roskilde en aften i maj sidste år.

Det blev et skyderi uden dødelig udgang, da to unge rettede farligt skyts mod en 26-årig mand foran hans frisørsalon i Roskilde 12. maj sidste år.

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi havde de to formodede gerningsmænd ellers planlagt at dræbe, da de kørte gennem Ringstedgade i bil i domkirkebyen midt på aftenen.

Ramt flere steder

Mens den ene sad bag rattet, affyrede den anden mindst syv skud med en pistol mod offeret på få meters afstand. Det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Skuddene ramte frisøren i højre arm, venstre overarm og venstre knæ.

Tirsdag indledes sagen om skudepisoden ved Retten i Roskilde. Hovedpersonerne er tiltalt for drabsforsøg, men begge nægter sig skyldige.

Det fortæller advokat Janus Malcolm Pedersen, der er forsvarer for den ene. Han går derfor som udgangspunkt efter en frifindelse.

– For mig at se er der to afgørende spørgsmål. Det ene er selvfølgelig, om der overhovedet skal ske domfældelse, eftersom de nægter sig skyldige.

– Hvis der sker domfældelse, er det næste spørgsmål, om der er tale om drabsforsøg, grov vold eller noget helt tredje, siger Janus Malcolm Pedersen.

Døde ikke

Offeret slap med livet i behold. Han blev såret på arme og ben, påpeger advokaten. Og ikke i nærheden af vitale organer, som hvis skuddene havde ramt i hoved, mave eller bryst.

– Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold, siger Janus Malcolm Pedersen.

– Retten skal vurdere, om det var hensigten. Eller om manden, der affyrede våbnet, ikke kunne ramme, siger han.

Ukendt motiv

De tiltalte er venner og er begge 23 år. De blev anholdt i maj sidste år – kort tid efter skudepisoden – i et sommerhusområde på Falster.

Motivet til skyderiet er endnu ukendt.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu