Pistorius afviser overlagt mord

19. februar 2013 14:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pistorius afviser overlagt mord
Billede mangler

SYDAFRIKA: OL-stjernen Oscar Pistorius erklærede tirsdag eftermiddag sin uskyld i forbindelse med anklager om overlagt drab på sin kæreste. Det skete under retsmødet i Pretoria, som ser ud til at ende med, at dommeren nægter løsladelse mod kaution, fordi det ikke kan udelukkes, at der er tale om overlagt drab, skriver flere medier.

 

Ifølge sporten.dk har Pistorius indrømmet at have skudt sin nu afdøde kæreste Reeva Steenkamp i den tro, at der var en forbryder bag døren. Efterfølgende gik det op for ham, at Reeva ikke lå i sengen, og han brød døren op med et cricket-bat og fandt hende alvorligt såret.

»Jeg forstår ikke, hvordan jeg kan blive anklaget for mord og endda overlagt mord, da jeg ikke havde nogle intentioner om at slå min kæreste, Reeva Steenkamp, ihjel. Jeg forsøgte at redde Reeva, men hun døde i mine arme,« lød det ifølge sporten.dk i en erklæring fra Oscar Pistorius, der blev læst op af hans forsvarsadvokat.

Anklagemyndigheden er imidlertid ikke i tvivl. Ifølge anklager Gerrie Nel monterede 26-årige Oscar Pistorius således sine benproteser og gik tværs gennem soveværelset, inden han skød fire gange ind i det aflåste badeværelse, hvor hans kæreste var. Hun blev ramt tre gange og døde.

Den detaljerede anklage mod løberen med benproteserne, som har fået tilnavnet »Blade Runner«, fik flere gange hovedpersonen til at bryde sammen i tårer. Anklageren slog fast, at meget tyder på et overlagt drab på kæresten, hvilket takseres til fængsel på livstid i Sydafrika. Især fokuserede Gerrie Nel på, at Pistorius havde taget flere skridt for at skyde.

»Hvis »jeg« bevæbner mig og efterfølgende går et vist stykke og dræber en person, så er der tale om overlagt mord. Døren var lukket. Der er ingen tvivl. »Jeg« går syv meter og »jeg« dræber,« lød det fra Gerrie Nel ifølge Reuters.

»Motivet er klart; »jeg« vil dræbe,« tilføjede han.

Ikke desto mindre betvivlede forsvarer Barry Roux kraftigt anklagen og såede tvivl om de foreløbige beviser.

»Alt, vi egentlig ved, er, at hun låste efter sig på badeværelset, og at hun blev skudt,« sagde forsvareren.

Dommer i sagen, Desmond Nair, har besluttet at kategorisere sagen som en såkaldt »schedule 6« forbrydelse, hvilket betyder, at han indtil nu har fundet anklagemyndighedens beviser stærke nok til, at der kan være tale om et planlagt mord.

Samtidig betyder det også, at der skal helt ekstraordinære ting til, for at Oscar Pistorius kan blive løsladt mod kaution. Retsmødet fortsætter onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu