Oscar Pistorius: Hun døde i mine arme

19. februar 2013 19:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Oscar Pistorius: Hun døde i mine arme
Billede mangler

Varme tårer. Kold grav.

 

Sydafrika søger stadig sandheden i en af landets mest omtalte drabssager, der enten vil vise sig som en moderne Romeo og Julie eller iskoldt mord.

Oscar Pistorius græd sig igennem sin vidneforklaring i retslokalerne i Pretoria i går formiddag, samtidig med at hans kæreste, den 30-årige model Reeva Steenkamp, blev bisat i Port Elizabeth.

Begge omgivet af et stort opbud af tilskuere. Reeva Steenkamp af venner og familie, der fulgte hendes kiste på den sidste rejse – Oscar Pistorius som centrum mellem jakkesæt, lovbøger og advokater, der prøver at finde frem til sandheden i en af Sydafrikas mest omtalte drabssager. Lige nu og her omhandler sagen, hvorvidt hurtigløberen kan løslades mod kaution, mens han står tiltalt for mord.

Centralt står selvfølgelig spørgsmålet om den 26-årige OL-helt skød og dræbte med vilje?

Det afviste han i sin forklaring.

– Hun døde i mine arme.

’Blade Runner indrømmede dog at have skudt hende, men altså ikke med forsæt.

Et andet spørgsmål er hvorfor. Oscar Pistorius’ forsvarer oplæste erklæringer fra parrets venner, der alle beskriver et stærkt kærlighedsbånd mellem de to. Forklaringer der blot bidrager yderligere til mysteriet.

Tragedien udspillede sig torsdag i sidste uge tidligt om morgenen på valentinsdag, og ifølge Oscar Pistorius antog han kæresten for at være en indbrudstyv.

Der begås cirka 35 mord om dagen i Sydafrika, og den handicappede atlet følte sig udsat og sårbar uden sine benproteser og havde af sikkerhedsårsager en pistol liggende i soveværelset. Han forklarede, at han hørte lyde fra badeværelset, da han stod op for at lukke en terassedør og skød fire gange gennem badeværelsesdøren med sin 9mm pistol, før han opdagede, at Reeva ikke lå i parrets seng.

– Det fyldte mig med rædsel og frygt, sagde han.

Hurtigt fandt han sine benproteser frem men fandt døren til badeværelset låst. Han slog døren ind med et cricketbat og fandt den blødende kvinde på badeværelsesgulvet foran døren. I live. Men hun udåndede kort efter.

Skød for at dræbe

Den forklaring køber anklageren ikke.

– Hun låste døren af en grund. Den grund finder vi forhåbentlig frem til, siger Gerrie Nel.

Han har tidligere været chef for de sydafrikanske specialstyrker ’Skorpionerne, og han tror ikke på Oscar Pistorius’ udlægning af begivenhederne. Han peger på afstanden fra seng til badeværelsesdør som afgørende.

– Hvis jeg bevæger mig syv meter og finder døren låst og stadig skyder fire skud, så er mine intentioner klare. Så skyder jeg for at dræbe, vurderer Gerrie Nel.

Efterlader en plads

Andetsteds ville Steenkamps familie bare være i fred med deres sorg. Her blev den afdøde models kiste dækket med hvide blomster fragtet i en sort Mercedes til ceremonikapellet og båret ind.

– Vi vil have Reeva i vores hjerter for evigt. Hun efterlader en plads i vores ellers lykkelige familie, og vi vil savne hendes ord og stemme, lød det fra broderen Adam, der læste en erklæring fra familien Steenkamp op.

Han brød sammen flere gange under oplæsningen.

– Vi ønsker bare ro nu, men glæder os over den enorme medfølelse, vi er blevet vist fra ufatteligt mange mennesker.

Efter den officielle bisættelsesceremoni vil den efterladte familie sprede Reeva Steenkamps aske på et hemmeligt sted.

Oscar Pistorius skal igen i dag afhøres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu