Pistorius-kærestes agent: Et fantastisk forhold

14. februar 2013 20:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pistorius-kærestes agent: Et fantastisk forhold
Billede mangler

Mens det sydafrikanske politi er uhyre sparsom med oplysningerne i sagen om løberen Oscar Pistorius, der er sigtet for drab på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp, vrimler det med reaktioner og mulige forklaringer på alverdens websites.

 

En af de personer, der var tæt på den dræbte Reeva Steenkamp, modellens agent Sarit Tomlinson, beskriver ifølge Skye Sports Pistorius´ kæreste som det sødeste væsen og en talentfuld og kvik unge pige.

Sarit Tomlinson har dog meget svært ved at forstå, at der skulle ligge et familiedrama bag drabet. For som hun siger til Skye Sports havde parret et ’sundt og fantastisk parforhold.’

Og Reeva Steenkamp selv gav heller ikke indtryk af et parhold i krise, da hun så sent som i sidste uge i et interview med Sunday Times i Sydafrika beskrev sin kæreste som ‘en upåklagelig mand, der altid havde hendes bedste interesser på hjerte’.

Ifølge Yahoo News boede Oscar Pistorius i det bevogtede rigmandsområde Silver Lakes i Pretoria, hvor en tre meter høj mur og bevæbnede vagter holder ubudne gæster langt væk. Derfor har det vakt nogen undren, at den benamputerede løber i et interview med New York Times har fortalt, at han altid sover med en pistol, en kølle og en maskinpistol tæt på sin seng i Pretoria.

Helle Maj, der er dansk freelance-journalist, og som de seneste syv år har boet i Sydafrika, fortæller imidlertid BNB, at volden i forbindelse med hjemmerøverier i Sydafrika er langt mere voldsom, end man kender det i Danmark.

– Sydafrikanske hjemmerøverier er langt mere rå end danske, og derfor sikrer de fleste sig så godt, de kan med avancerede alarmsystemer. Det er ikke usædvanligt, at tyvene voldtager deres ofre, og det er heller ikke usædvanligt, at de myrder de mennesker, de røver. På den måde sikrer de sig, at ofrene ikke kan sladre til politiet, siger Helle Maj og tilføjer, at folk følgelig gør alt for at beskytte sig.

– Her i landet giver det mening for mange at have et våben at beskytte sig med. Så sent som i sidste uge skød en kvinde en røver og sårede en anden, da de var ved at gå til angreb på hende.

Helle Maj synes dog, at det er svært at forstå, at Oscar Pistorius har behov for at omgive sig med flere våben, når han trods alt bor i et beskyttet område.

– Han virker stærkt paranoid, når man ser på, at hans hjem faktisk var beskyttet af bevæbnede vagter 24 timer i døgnet, siger Helle Maj, der ikke selv har en pistol i sit hjem, men dog har et avanceret alarmsystem, der tilkalder en bevæbnet vagt i løbet af få minutter, hvis det går i gang.

Helle Maj har boet i Afrika siden 1992.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu