Pistorius løsladt mod kaution

22. februar 2013 15:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pistorius løsladt mod kaution
Billede mangler

Dommer Desmond Nair har efter fire dage i retten endelig taget stilling til, om OL-helten Oscar ‘Blade Runner’ Pistorius skal varetægtsfængsles.

Og det blev det udfald, som den benløse sydafrikanske atletikstjerne håbede på. Dommer Desmond Nair fandt det ikke nødvendigt at varetægtsfængsle Oscar Pistorius, som dermed er en fri mand, indtil den egentlige mordsag, hvor han er anklaget for overlagt mord på sin kæreste Reeva Steenkamp, starter senere på året – formentligt omkring seks måneder.

Begrundelsen for, at Pistorius går fri nu, er blandt andet, at Nair ikke finder det sandsynligt, at Pistorius vil flygte ud af landet. Nair sagde også, at han ikke har nogen grund til at tro, at Pistorius har voldelige tendenser.

Desuden hæftede Desmond Nair sig ved, at Oscar Pistorius har givet en meget detaljeret beskrivelse af sin version af sagen.

Ifølge dommeren er der de forhold, der kunne nægte en løsladelse ikke opfyldt ifølge dommeren, og der lød et kæmpe jubelbrøl i retssalen, da afgørelsen kom.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu