Pistorius lyver: Ringede ikke efter hjælp

20. februar 2013 11:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Pistorius lyver: Ringede ikke efter hjælp
Billede mangler

Efter de første timer af anden- og sidstedagen i den berammede kautionshøring mod Oscar Pistorius afslørede det sydafrikanske politis efterforskningsenhed mange nye detaljer.

Hilton Botha, der har ansvaret for politiets efterforskning, lagde meget vægt på, at han er imod, at OL-helten skal have mulighed for at blive løsladt mod kaution, mens selve retssagen finder sted.

Det er kommet frem, at Oscar Pistorius har bankkonti og et hus i Italien, og derfor frygter Botha, at Oscar Pistorius ville kunne finde på at flygte ud landet.

HIlton Botha ankom til gerningsstedet torsdag morgen klokken 04.15. Her fandt han Reeva Steenkamp død i stueetagen iklædt hvide shorts og en sort vest dækket af håndklæder.

Ydermere berettede Hilton Botha, at selve toilettet, hvor Reeva Steenkamp angiveligt er blevet skudt og dræbt, ligger til venstre i badeværelset. Han sagde, at kuglerne blev affyret diagonalt gennem døren. Men Reeva Steenkamps skader var på hendes højre side, hvilket indikerer, at hun stod ’skjult’ på badeværelsets højre side, og at hun dermed ikke sad på toilettet, som forsvaret ellers har påstået.

Desuden fandt man ingen opkald til alarmcentralen fra den anklagedes mobiltelefon, selvom Pistorius gennem sit vidneudsagn tirsdag fortalte, at han ringede efter hjælp.

Med politiets ord imod sig ser det nu mere end svært ud for Pistorius, der nu kun har få timer til at få overtalt dommeren om, at han skal blive løsladt mod kaution, mens retssagen står på. Således er han stadig anklaget efter den værst tænkelig anklage – den såkaldte schedule 6-anklage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu