Pizza-gigant i nye problemer: Mozzarella kunne holde sig til den 36. oktober

16. oktober 2018 12:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Endnu en gang er pizza-giganten Dominos blevet fanget i fusk.

Pizza-gigant i nye problemer: Mozzarella kunne holde sig til den 36. oktober
Der er store problemer for Domino's Pizza-kæden i Danmark. Arkivfoto: Scanpix

Endnu en gang er pizza-kæden Dominos pizza havnet i vanskeligheder efter et besøg fra Fødevarestyrelsens kontrollanter.

Denne gang er det kædens filial i Slagelse, der står for skud. Her fandt styrelsen kylling, der var både en og syv dage for gammelt, men det opsigtsvækkende var den mozzarella-ost, kontrollanterne fik øje på. På spanden med mozzarella havde en medarbejder nemlig skrevet holdbarhedsdatoen; den 36. oktober.

Ifølge Dominos egne procedurer skulle mozzarella-osten, som de modtog den 2. oktober, kunne holde sig i 10 dage – altså til den 12. oktober og ikke den fiktive dato 36. oktober. Rapporten kan læses HER.

Snot, lort, bussemænd og pubeshår

I sidste uge kastede Fødevarestyrelsen deres ‘kærlighed’ over et toilet hos Dominos pizza i Ballerup, der var så ulækkert, at Fødevarestyrelsen brugte en hel A4-side på at beskrive forholdene i en fødevarekontrol.

Det, der følger er ikke for ømskindede – specielt ikke, hvis du har fået en pizza fra Dominos i Ballerup:

“Selve toiletkummen fremstår med nedløben fastgroet gul urin. Langs kanten af kummen er der fastgroet brun-orange aflejringer. På undersiden af toiletbrættet er der gullige ansamlinger og stænk med hvad Fødevarerejseholdet vurderer til at være indtørret urin. Mellem toiletbræt og sisternen fremstår hængslerne og porcelæn med urin og brunlige ansamlinger, som vurderes til at være fæces. Langs kanten på cisternen og under toiletbrættet ligger der hår, som Fødevarerejseholdet vurderer til at være pubeshår,” lyder et uddrag fra Fødevarestyrelsens beskrivelse af personaletoilettet på Dominos pizza i Ballerup.

Af andre herlige sager, kontrollanten kunne konstatere på toilettet, kan nævnes i flæng; Stænk af urin på gulvet, en indtørret rød-brun snotklat og bussemænd spredt ud på væggen.

Samlet set vurderede Fødevarestyrelsen at toilettet var så klamt, at “der er risiko for personale som benytter det belastede toilet bliver forurenet i en sådan grad at de kan overfører sygdomsfremkaldende bakterier til fødevarer, som gør fødevarerne dem uegnet til konsum.”

Absurd teater på Vesterbro

Dominos’ filial på Vesterbro i København må også skilte med en smiley med mundvigene nedad for tiden – hvis de da har den hængende.

For den sure smiley, de blev tildelt den 29. september, fik de nemlig fordi de ikke havde en lukkestreamer – et klistermærke -hængende. Det fremgår af rapporten fra Fødevarestyrelsens seneste besøg hos dem.

Lukkestreameren skal hænge på butikken, fordi Fødevarestyrelsen har lukket den på grund af ‘akut sundhedsfare’. Fødevarestyrelsens kontrollant kunne dog konstatere, at den ikke hang der længere.

Tidligere omtale

Forud for den massive medieomtale om snyd har Newsbreak og måske i særdeleshed Ekstra Bladet løbende beskrevet fødevaresikkerhedsmæssige problemer hos den store pizzakæde, der efterhånden fylder godt i landskabet.

Mest omtalt er nok en sag fra restaurantens kæde i Holbæk, der fik en stor bøde og blev tvunget til at kassere en hulens stor mængde madvarer efter et besøg fra Fødevarestyrelsen i juni.

“I køler ved virksomhedens make-line, er der ved indstikstermometer målt 12,0 grader i chicken wings og 11,7 grader i chicken kicker (nuggets). Opbevaringstemperaturen for letfordærvelige fødevarer må maksimalt være 5 grader”, fremgår det blandt andet af kontrolrapporten. Til anmærkningen skulle en repræsentant for virksomheden have sagt “men er det ikke fint, hvis jeg lugter til det?”, til Fødevarestyrelsens kontrollanter.

Kontrollen i Holbæk var ikke en enlig svale, viser det sig nu. Den fandt nemlig sted på foranledning af Operation X.

Efter at have brygget på sagen og afsløringerne i noget tid, blev det for meget for redaktionen på det populære TV-program, der gik til Fødevarestyrelsen med de rystende afsløringer. Den 7. juni, da de massive problemer i Holbæk blev afsløret, mobiliserede Fødevarestyrelsen en landsdækkende mad-razzia hos pizza-kæden, der har 30 afdelinger i Danmark.

– I 22 af pizzeriaerne gav vi sanktioner – især for problemer med madens datoer, men også for dårlig rengøring og for, at fødevarernes temperaturer var for høje. Overtrædelser, som kan bringe fødevaresikkerheden i fare, forklarer Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold til Ekstra Bladet.

To butikker får ”påbud”, og en får ”forbud” mod at drive mad-virksomhed med nuværende tilstande.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu