Pizzeria leverer direkte til krigens frontlinje

9. august 2018 14:59 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Ukrainske krigsveteraner har startet et pizzeria, der leverer pizzaer direkte til soldaterne ved fronten

Pizzeria leverer direkte til krigens frontlinje
Der bliver leveret dugfriske pizzaer til frontlinjen i Ukraine. (Foto: Scanpix)

Ukrainske krigsveteraner har startet, hvad der må være det eneste pizzeria i verden, der leverer direkte til fronten ved en krigszone.

Pizzeriaet Pizza Veterano i Mariupol i Ukraine leverer hver uge pizzaer til frontlinjen i krigen, 20 kilometer øst for Mariupol. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge South China Morning Post.

Selv om krigen i Ukraine sjældent er højst på mediernes dagsorden, pågår kampene stadig – og over 10.000 er døde siden konflikten mellem Ukraine og Rusland startede i 2014.

Veteraner fra konflikten åbnede deres pizzeria i Mariupol i maj måned. En af de første ting, de gjorde var at begynde at levere pizzaer til soldaterne ved fronten.

Oleksiy Kachko, den ene af pizzeriaets ejere, forklarer at han fik idéen fra den amerikanske tv-serie Generation Kill. I serien drømmer amerikanske soldater i Irak om, hvor fedt det kunne være med en rygende varm pizza:

– Det tænkte vi kunne være så sejt, og det har virkelig vist sig at være fedt, siger Oleksiy Kachko til AFP.

Såret i krigen

Oleksiy Kachko slap ikke selv fra krigen uden mén. Han mistede en lunge og modtager derfor veteranpension.

De penge brugte han til at åbne sit pizzeria i Mariupol. Her vil han gerne hjælpe andre krigsveteraner, fortæller han:

– Det handler ikke kun om at tjene penge. Det handler om at ansætte veteraner, der har meget svært ved at finde arbejde, siger Kachko – der tilføjer, at pizzeriaet hjælper veteranerne med at vænne sig til et fredeligt liv.

Og selvom det for soldaterne er en dejlig afveksling med en varm pizza i stedet for en dåse kold suppe, så handler det ikke kun om maden.

Det siger Vadym Sukharevskiy, der leder en af de ukrainske bataljoner, til AFP:

– Når en soldat konstant er under beskydning og mangler søvn ser, at der kommer en fyr over med pizza, så ser han, at han ikke er alene – at der er mange folk, der står bag ham, beder for ham og bekymrer sig om, siger militærlederen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu