Plan afsløret: Sådan bliver DR-kanalerne i fremtiden

9. november 2018 08:26 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Nu løfter DR sløret for fremtidens tv-kanaler

DR vil være mere skarpe og fokuserede på hver af de kanaler, som den statslige medieinstitution i fremtiden får mulighed for at drive, skriver Politiken fredag.

Det fremgår af et oplæg, DR fredag præsenterer for de private producenter, der gerne vil lave programmer til DR.

Besparelserne på 20 procent slår nu igennem på kanalerne.

– Det er et mindre, et tydeligere og mere digitalt DR, siger Henriette Marienlund, da Politiken beder hende karakterisere den profil, som DR skal have i fremtiden.

Den største enkeltforandring er, at TV-Avisen flytter tilbage til klokken 21.00, efter at DR ellers i en årrække har haft den liggende klokken 21.30 for at have et større primetime-vindue til det store publikum inden TV-Avisen.

– DR 1 får en anden kadence med den tidligere TV-Avis. Vi får plads til mere aktualitet lidt tidligere på aftenen, mens noget flytter over på DR 2. Det bliver et DR 1, som stadig er bredt og samlende, men som får mere kant, siger Henriette Marienlund til Politiken.

Kanalprofiler ændres

Også kanalprofilerne på DR 1 og DR 2 får en overhaling.

De senere år har det måske ikke altid været lige let at finde ud af, hvad man kunne forvente at møde på DR 1 og DR 2, medgiver direktøren.

– Vi bliver nødt til – og sådan er det jo, især når man skal spare penge – at være klare på, hvornår vi gør det ene, og hvornår vi gør det andet. For jeg tror, vi skuffer folk mest, når vi laver det, der er indimellem, så det hverken får værdi for dig som særligt interesseret, eller hvis du ikke rigtig ved noget om et emne, siger DR’s mediedirektør til Politiken.

I det rene onlineunivers skal kultur- og samfundsstoffet bringes til at fungere langt bedre for de mange især unge og halvunge brugere, som har forladt flow-tv til fordel for streaming. Nogle ting på det digitale DRTV fungerer i dag fint for disse grupper, siger hun.

– Men vi kan se, at brugen af kultur- og samfundsstof lidt karikeret sagt ikke er specielt stor, bortset fra på dokumentar, hvor det går rigtig fint, siger Henriette Marienlund, der slår fast, at DR derfor bliver nødt til at lave tv på en anden måde.

Kravet er, at det digitale DRTV skal indeholde noget stort, noget specialiseret og noget for de unge hver dag. Ligesom der skal produceres programmer udelukkende til DRTV. Samtidig bliver der også lavet et DR 2+, der ligesom DR 2 skal have fokus på samfund og kultur, men med en yngre profil.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu