ANNONCE

Plan for vindmøller skal skabe 10.000 job

13. januar 2012 19:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Plan for vindmøller skal skabe 10.000 job
Billede mangler

Byg vindmøller tæt på kysten, og skab 10.000 grønne arbejdspladser allerede næste år.
Sådan lyder opfordringen i en ambitiøs plan, der er udført af Københavns Kommune samt en række energiselskaber i Aarhus og Sønderborg.
“Regeringen lægger op til, at den primære udbygning af vedvarende energi først skal tage fart fra 2018. Men de nedslående nyheder fra Vestas viser, at der er behov for initiativer nu og her. Her kan vi både sikre grøn energi og fastholde arbejdspladser herhjemme,” siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ayfer Baykal (SF), til Fagbladet 3F.
De såkaldte kystnære vindmøller er billigere at opføre end vindmøller længere ude i havet, der stiller større krav til konstruktionen.
3F bakker op om forslaget, som de mener kan skabe nye job til de folk, der skal fyres fra Vestas.
“Vindmølleindustrien er under pres. Virksomheder som Vestas har brug for et sundt hjemmemarked. Derfor bør regeringen sætte gang i udbygningen af kystnære vindmøller,” siger næstformand i 3F Johnny Skovengaard, til Fagbladet 3F.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard ser muligheder i planen.
“Der er potentiale i de kystnære projekter. P.t. er Energistyrelsen ved at screene arealerne, og vi sidder i energipolitiske forhandlinger. Der kommer vi til at diskutere såvel kystnære møller som de mange andre tiltag, der er behov for på energiområdet,” siger Martin Lidegaard til Fagbladet 3F.
Kilde: Fagbladet 3F

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu