Plan fra regeringen skal få ældre patienter hurtigere hjem

22. februar 2013 08:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Plan fra regeringen skal få ældre patienter hurtigere hjem
Billede mangler

Der er håb forude, når det gælder målet om at reducere antallet af unødvendige indlæggelser på de medicinske afdelinger og for langsom hjemsendelse fra hospitalerne.

 

Og håbet består ifølge Socialdemokraterne i den ældremedicinske handleplan, som regeringen formentlig har klar i marts.

»Vi har presset på for at få en ældremedicinsk handleplan, og den fik vi sidste år. I den sætter vi fokus på, at kommunerne skal være bedre til at tage de ældre hjem, når de er færdigbehandlet, og at vi skal undgå genindlæggelser,« siger sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen (S).

»Det er mit klare håb, at vi i de kommende måneder får et bedre overblik over, hvad kommunerne kan tilbyde, så fru Hansen undgår et uværdigt ophold på et sygehus, hvor der er alt for få sengepladser,« fortsætter hun.

Sundhedsordføreren understreger, at mange af initiativerne er sat i søen eller er på vej til at blive det. Et af de initiativer, som en række kommuner ifølge Sophie Hæstorp Andersen har taget til sig, er muligheden for at ansætte sygeplejersker, som skal være med til at undgå unødvendige indlæggelser.

»Rigtig mange kommuner er i de her år ved at ansætte sygeplejersker, som bedre kan se, om fru Hansen på plejehjemmet, der bliver syg med influenza, har brug for mere pleje eller en regulær indlæggelse,« siger Sophie Hæstorp Andersen.

Et andet initiativ drejer sig om opfølgende hjemmebesøg fra lægerne, når de ældre er udskrevet, så de undgår genindlæggelser.

Politiken skriver fredag, at hver femte patient på de medicinske afdelinger enten venter unødigt på at blive udskrevet eller kunne være visiteret til et tilbud med et lavere plejeniveau. Det viser en gennemgang af hvert sengeafsnit på de medicinske afdelinger på 12 sygehuse i regionerne Nordjylland, Sjælland og Hovedstaden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu