Playoff-krig der gør ondt

9. marts 2013 23:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Playoff-krig der gør ondt
Billede mangler

Playoff-dramaet har udviklet sig til en veritabel krig på isen med overraskelser lurende om hjørnet.

Troede de forsvarende mestre fra Herning Blue Fox, at det ville blive en ‘walk in the park’ mod de evige underdogs fra Rødovre Mighty Bulls i kvartfinalen, er de kommet på andre tanker.

Sprudlende af selvtillid kørte de potente tyre de ellers så snu ræve midt over i den fjerde kamp og tog føringen 3-1.

Mighty Bulls elsker rollen som undertippet, men nu er det dem, der pludselig er favoritter, og spørgsmålet er, hvordan de tackler det. Den magiske udstråling fra Todd Bjorkstrand var sidste år med til at knække Odense Bulldogs, som førte 3-1 i kampe i finalen, men tabte 3-4.

Også Odense Bulldogs er snublende tæt på DM-semifinalen med 3-1 mod Aalborg Pirates, mens braget i syd mellem Sønderjyske og EfB Ishockey er helt åben med 2-2 i kampe.

Dramaet i natkassekampen fredag i Esbjerg kulminerede ét minut og 46 sekunder før tid, da Sønderjyskes Jordan Owens nikkede Alex Nikiforuk en skalle og fik matchstraf og karantæne. Det ligger i luften, at man ikke har set det værste endnu.

Kun i én serie sluttede festen hurtigt. Favoritterne fra Frederikshavn White Hawks gjorde kort proces i fire kampe mod Herlev Eagles.

Med ryggen mod muren

De to favorithold, Herning Blue Fox og Aalborg Pirates er pressede før søndagens opgør, hvor begge mandskaber på hjemmebane skal forsøge at holde liv i slutspilsdrømmene mod henholdsvis Rødvore Mighty Bulls og Odense Bulldogs.- Vi har ikke spillet specielt godt og har bragt os i en vanskelig situation, men vi viste sidste år, at vi kan komme tilbage fra 1-3. Hvorfor skulle vi ikke kunne det igen. Rødovre har spillet godt, og det bliver ikke lettere for os i de kommende kampe. Men gør vi de ting, vi er gode til, og viser den vilje og fight, som altid har karakteriseret Blue Fox, tror jeg på chancen, siger Lasse Lassen, Herning Blue Fox

I Aalborg er backen Kasper Jensen optimist, selvom Odense har tre matchbolde.

– Vi vidste, det ville blive en tæt og fysisk hård serie, og det fysiske vil også dominere i de kommende kampe. Vi hang med hovedet efter kampen i Odense, men allerede under træningen i dag (i går, red.) var vi oppe i gear. Vi er under pres, og der er kun ét at gøre. Frem med brystet og gi’ den stålet. Jeg er optimist, siger Kasper Jensen, Aalborg Pirates.

Til gengæld er alt åbent i serien mellem Sønderjyske og Esbjerg, hvor begge hold har vundet to opgør i bedst af syv-serien.

– Det har været fire gode kampe med høj intensitet i en fantastisk ramme i både Vojens og Esbjerg. Vores 1-4 nederlag i Esbjerg giver ikke det rigtige billede af kampen. Vi havde chancerne og kunne lige så godt have vundet. Vi vidste, at det ville blive en hård serie, og den bliver hårdere endnu og vil gøre ondt på begge hold, siger Sune Hjulmand, EfB Ishockey.

Sådan spilles der i femte runde søndag

Kl. 16.00 i SE Arena

Sønderjyske-EfB Ishockey

Stillingen er 2-2 i kampe

Kl. 18.30 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls

Rødovre fører 3-1 i kampe

(TV3 Sport1 sender live)

Kl. 19.00 i Gigantium

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs

Odense fører 3-1 i kampe

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu