ANNONCE

Plejeforældre-forening: Det er aparte adfærd

3. januar 2012 15:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Plejeforældre-forening: Det er aparte adfærd
Billede mangler

Den gruopvækkende sag om et plejeforældrepar fra Mern, der er tiltalt for både trusler, vold og vanrøgt af otte plejebørn, vækker harme i landets forening af plejefamilier.
“Vi tager dyb afstand fra, at man på nogen måde laver nogen som helst overgreb mod børn. Hvis anklagerne viser sig at være helt eller delvist rigtige, så er det meget rystende,” siger Jens Vegge Bjørck, formand for Plejefamiliernes Landsforening.
Sagen mod det tidligere plejeforældrepar startede i retten i dag, hvor den 60-årige mand og den 54-årige kvinde står tiltalt for forskellige former for vold, mishandling, trusler og vanrøgt i en periode på tyve år.
Og netop det, at det er en plejefamilie, vækker opsigt.
“Selvfølgelig synes jeg, at det er en skærpende omstændighed, når man selv mener, at man har overskud til at tage sig af børn med særlige problemer, og så ikke lever op til det. Som plejeforælder har man et særligt beskyttelsesansvar, som ikke kun er det forældremæssige og følelsesmæssige, men også det professionelle,” siger Jens Vegge Bjørck.
Han undrer sig over, at – hvis anklagerne viser sig at være rigtige – parret har kunne være plejefamilie i en lang årrække i Vordingborg Kommune.
“Man må også pege på kommunen og deres rolle. Hvis det viser sig at være rigtigt, så er der ingen tvivl om, at der er svigtet allerede i godkendelsesfasen,” mener han.
Anklageskriftet fortæller nemlig en grufuld historie.
“Hvis de beskrivelser, jeg har læst om, bare er tilnærmelsesvis rigtige, så er der jo tale om en adfærd, som er så aparte og atypisk, at det er et personlighedstræk og ikke “bare” en pludselig opstået situation. Det er et personlighedstræk, som man burde have opdaget i godkendelsesprocessen,” siger han.
Ifølge anklageskriftet er manden blandt andet tiltalt for have rettet en pistol mod et af parrets plejebørn. Parret er også tiltalt for frihedsberøvelse, vanrøgt og en lang række former for vold som fx lussinger og spark.
Retssagen startede i dag tirsdag. Dommen falder i slutningen af januar.
Plejeforældrene nægter sig skyldige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu