ANNONCE

Plejehjem med 50 beboere konkurs

28. september 2020 11:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Friplejehjem i Odense er gået konkurs. Kommunen etablerer nødpasning.

Plejehjem med 50 beboere konkurs
Plejecenter i Odense er gået konkurs. Foto: Scanpix

50 beboere på Friplejehjem Munke Mose i Odense Kommune skal nu vænne sig til en noget anderledes hverdag. Plejehjemmet er nemlig gået konkurs, oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse mandag.

Mandag morgen indgav bestyrelsen på Munke Mose friplejehjem en konkurskursbegæring. Odense Kommune træder omgående til for at sikre pleje til beboerne, og det indebærer naturligvis nogle helt nye rammer for de ældre.

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig på beboernes vegne, og jeg forstår godt, at det kan give anledning til uro og ængstelse hos både beboere og pårørende. Men jeg har fuld tillid til, at Odense Kommunes medarbejdere kan overtage plejen og få skabt en god og tryg hverdag for beboerne, siger Ældre- og Handicaprådmand, Søren Windell (K), i pressemeddelelsen.

40 flyttes

Godt 40 medarbejdere fra kommunens andre plejecentre bliver kørt i stilling som nødberedskab og er derfor midlertidig tilknyttet Munke Mose. Der er tale om en kritisk situation, og som en del af kriseberedskabet har medarbejderne faktisk været udpeget på forhånd.

Derfor kommer det ikke nødvendigvis som en overraskelse for dem, og medarbejderne kan som følge heraf tiltræde øjeblikkelig.

Odense Kommunes midlertidige beredskab dækker pleje og omsorg for friplejehjemmets 50 beboere. Længden af den midlertidige periode kendes ikke, men den vil vare, indtil der er truffet en beslutning om friplejehjemmets fremtid.

Enestående situation

Odense Kommune er efter egen vurdering havnet i en ekstraordinær situation, som dog trods alt ikke var den største overraskelse.

– Vi har godt vidst, at en konkurs har været en risiko. Vi er ikke bekendt med, at nogen kommune nogensinde har stået i den her situation, at et friplejehjem er gået konkurs. Derfor er vi også glade for, at Munke Mose har holdt os løbende orienteret. På den måde har vi kunnet forberede os grundigt på denne ekstraordinære situation, hvilket kommer beboerne til gode, siger Windell.

Kommunen overtager ikke medarbejdere eller bygninger, men beboernes lejemål vil være uberørt af konkursen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu