ANNONCE

Plejehjemansat er testet positiv

11. juli 2020 16:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nu er Rebild Kommune i fuld gang med smittesporing.

Plejehjemansat er testet positiv
En ansat på plejehjem i Skørping er smittet med Covid-19. Genrefoto: Scanpix

Lørdag har en person, der arbejder som fast vikar på plejecentret Svinget i Skørping, fået en positiv test for coronavirus tilbage. Dermed er Rebild Kommune i fuld gang med smittesporing sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed.

I en pressemeddelelse oplyser kommunen, at alle medarbejdere er sendt til test for eventuel smitte med Covid-19. Region Nordjylland har desuden påtaget sig at teste samtlige beboere på Svinget. Hverken beboere eller medarbejdere har udvist symptomer på smitte.

Alle beboere er nu blevet isoleret i egen bolig på plejecentret, der er en del af Skørping Ældrecenter. Det drejer sig om syv beboere og 21 ansatte, oplyses det. “Som den almindelige praksis er, opholder alle beboere på Svinget sig i deres egen bolig og personalet bruger værnemidler ved enhver kontakt, indtil det er fastslået om der eventuelt er andre smittede”, skriver kommunen.

De pårørende til beboere er underrettet.

Derfor er det skidt

Region Nordjylland har i løbet af sommeren været særdeles udsat for lokale udbrud af coronasmitte. Blandt andet på Vendelbocentret i Sindal, Hjørring Kommune, hvor en række beboere og ansatte blev smittet. I midten af juni døde en beboer.

Der har også været andre tilfælde af lokale udbrud i landsdelen. Problemet er størst, når udbruddene sker på plejecentre. Det er nemlig fortsat de ældste borgere, der i højeste grad dør smittet med Covid-19.

Af Statens Serum Instituts (SSI) tal kan man læse, at 28 procent af de 80-89-årige, der bliver bekræftet smittet, dør med sygdommen. De 84 procent af de 28 procent har dog såkaldt underliggende sygdomme. Næsten halvdelen af personer over 90, der bliver smittet, er døde.

609 danskere er i alt døde smittet med coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu